Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini edebî bir biçimde ifade etmelerini geliştirerek 2023 Vizyon Belgesi'nde belirtilen 'nitelikli okuryazarlık' becerisi kazandırmayı amaçlayan yazarlık atölyesi 8 hafta sürecek şekilde planlandı. İlimizdeki farklı ilçelerde öğrenim gören 30 lise öğrencisinin katıldığı atölye çevrim içi olarak yapıldı.
Öğrencilerimizin yazarlık yeteneğini ve ilgisini geliştirecek etkinliklerin yer aldığı atölyede, öğrencilerin yazdığı eserlere geribildirim verilmesine de dikkat edildi.
Edebi tür olarak şiir ve hikâye türlerini temele alan atölyede; "Yahya Kemal ve Şiiri", "Şiir Hakkında Bazı Düşünceler", "Necip Fazıl ve Poetikası", "Türk Şiirinde Garip Akımı ve Etkileri", "Sezai Karakoç ve İkinci Yeni Kuşağı", "İsmet Özel ve Şiir Anlayışı", "Ömer Seyfettin'in Hikâyeciliği", "Sait Faik ve Modern Türk Hikâyeciliği" ve "Mustafa Kutlu'nun Hikâye Anlayışı" konuları işlendi.
Atölyenin çıktısı olarak öğrencilerimizin farklı türdeki edebî eserlerinden seçki oluşturularak dijital bir yayın şeklinde okuyucuların beğenisine sunulacak.