492
17:11
31.08.2023

 

Sergide, Türk milletinin kahramanlıkla dolu tarihini, sanatın en ince detaylarıyla yansıtan Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı eserler yer aldı. UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinelerinden Kıymetli Ebruzen Sayın Hikmet Barutçugil'in katılım sağladığı programda Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri piyano ve solo bağlama dinletileri gerçekleştirdi.

 

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Barutçugil, sanatın önemine ve eğitimine dair düşüncelerini paylaştı. Barutçugil, "Güzel Sanatlar öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Gelecekte birçok meslek belki kaybolacak fakat sanatçıya daima ihtiyaç olacak. Sanat, bireyin ruhunu dingin kılar ve onu arındırır. Eğer bir sanatla uğraşıyorsak, hayatta daha başarılı oluyoruz." şeklinde konuştu. Ayrıca Barutçugil, sanatın, insan zihnine reset atmak gibi olduğuna vurgu yaparak, öğrencilerle müşterek eser yapmanın değerini ve bu geleneğin rahmetli Emin Barın Hoca'dan geldiğini belirtti.

 

Eserler arasında öğrencilerin yanı sıra Hikmet Barutçugil'in de ortaklaşa hazırladığı çalışmalar yer aldı. Sanatçı, bu geleneğin gençlerle birlikte üretmenin güzelliklerine dikkat çekmek için sürdürdüğü bir gelenek olduğunu ifade etti.

 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Mücahit Yentür ise bu değerli organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sanatın eğitimdeki yeri ve önemine vurgu yaptı.

 

Müdürümüz Yentür, "Bu güzel, anlamlı sergide birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum," dedi. Yentür, tarihimizin bize verdiği derslerin sadece savaş meydanlarında değil, kültürle, sanatla, bilimle ve teknolojiyle de kazanılan zaferleri kalıcı hale getirmenin önemine vurgu yaptı.

 

Müdürümüz Yentür, yapay zekânın sanatla ilişkisine de değindi: "Yapay zekâ, insanoğlunun aklının bir taklididir. Bu yeryüzündeki en kıymetli sanat, insandır." ifadelerini kullanarak özellikle kültür ve sanatın korunmasının, sadece teknikle değil, manevi değerlerle de olması gerektiğinin altını çizdi. Yentür, eğitimin maddeyi ve manayı bütünleştiren bir araç olduğunu vurgulayarak, dünyada yaşanan krizlere karşı eğitimin, adalet ve merhametle bir medeniyetin gelişmesine katkı sunacağını ifade etti.

 

Yentür, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Bu özel gün vesilesiyle, sanatın ve tarihin kucaklaşmasını sağlayan başta değerli sanatçımız Hikmet Barutçugil olmak üzere tüm öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sağ olun, var olun."

 

31-08-202331-08-202331-08-202331-08-202331-08-2023

 

Yayın Tarihi: 31.08.2023