İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yapay Zekâ Atölyesi

Yapay Zekâ Atölyesi çalışmalarına katılan akademi ve sektörün önemli temsilcileri yapay zekâ alanındaki disiplinlerarası uygulamaları aktardılar.
Yapay Zekâ Atölyesi

Günümüzde çeşitli platformlarda üzerinde en çok tartışılan konuların arasında yapay zekâ belki de ilk sırayı alıyor. Yapay zekânın insan yaşamında ve kurumlarda köklü değişikliklere neden olacağı söyleniyor. Yapay zekâda ortaya çıkmaya başlayacak gelişmeler sayesinde mevcut mesleklerin bir bir yok olacağı, yerine yepyeni mesleklerin doğmaya başlayacağı öngörülüyor.

Değişime çok hızlı ayak uydurabilmek için vakit geçirmeden hem bireylerin hem de kurumsal yapıların hazırlıklı hâle gelmesi gerekiyor. Yapay zekânın ilkokuldan üniversitelere kadar tüm eğitim kurumlarına girmesi söz konusudur. Özelikle ilk aşamada lise öğretmenlerinin yapay zekâ konusunu zaman geçirmeden öğrenmelerini gerekli görüyoruz. Yapay Zekâ Atölyelerimizde verdiğimiz eğitimler ile öğretmenlerimizin yapay zekâ konusunda proje geliştirebilecek seviyeye ulaştırılması amaçlanmaktadır.

Disiplinlerarası Uygulamalar

Yapay Zekâ Atölyesi çalışmalarına katılan akademi ve sektörün önemli temsilcileri yapay zekâ alanındaki disiplinlerarası uygulamaları yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize popüler bir dille sunarak doğru bir algı oluşturmuşlardır.

Salgın sürecinde de seminer dizimiz ara vermeksizin öğretmenlerimizle online eğitimlerle buluşmaya devam etti. Afşar Akal,  doğal dil işlemcileriyle klinik veri toplanması değerlendirilmesi ve kanser hastalarına tedavi süreçleriyle ilgili tavsiyede bulunulması bağlamında mevcut ürünlerden örnekler sundu.

Doç. Dr. Hatice Köse insansı robotların kullanım alanları ve insansı robotların eğitim alanında kullanımları üzerine örnek ve projeleri öğretmenlerle paylaştı. Özellikle İTÜ'de yürütülen işitme engelli çocukların işaret dilinin öğrenilmesi üzerine yaptığı proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Dr. Şebnem Özdemir ise salgın süreciyle hayatımıza giren yeni teknolojilerin kişi ve kurumların veri güvenliğini nasıl etkilediğini ve bununla ilgili örnekleri öğretmenlerimizle paylaştı.

Sanatın da yapay zekânın bir alt dalı olabileceğini tartışmaya açan Bager Akbay, bilgisayarların oluşturduğu resim, şiir gibi sanat eserlerinden örnekler paylaştı. Bunların nasıl oluşturulduğu dile getirdi. Prof. Dr. Gözde Ünal ise yapay zekâyı oluşturan temel algoritmalar ve iş akış süreçleri, bununla birlikte bu konuların öğrencilere nasıl aktarılacağı konusunu ele aldı.

30-06-202030-06-2020

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.