İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TEKNOFEST Bilgilendirme Semineri

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları hakkında farkındalık oluşturan bilgilendirme seminerleri çevrim içi olarak verildi. 
TEKNOFEST Bilgilendirme Semineri

Millî Eğitim Bakanlığımızın paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmaları devam ediyor.  Bu kapsamda T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Vakıf Müdürü Ömer Kökçam detaylı bir sunum yaptı. 

TEKNOFEST'in sadece bir kurumun değil Türkiye'nin festivali olduğuna dikkat çeken Ömer Kökçam, T3 Vakfı'nın çalışmaları, Millî Teknoloji Hamlesi, T3 Girişim Merkezi, Bilim Türkiye, Dene-Yap Türkiye, Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri ve Teknoloji Millî Takımları Destek Programı ana başlıklarına yer vererek yarışmalar hakkında bilgi verdi. Çevrim içi bir platform üzerinden gerçekleştirilen 4 ayrı programa ilimiz genelinde 4 bin öğretmenimiz katıldı.

Ülkenin üretim kapasitesinin artırılmasının önemini vurgulayan Ömer Kökçam Millî Teknoloji Hamlesi'ni çok önemli bulduklarını kaydetti.  Teknoloji hamlesinin insan kaynağının yanında bir kültür meselesi olduğunu ifade etti. "Ne kadar paranız olursa olsun, ne kadar güçlü olursanız olun, eğer ürettiğiniz teknoloji özellikle savunma sanayi alanında ürettiğiniz ürünler size ait değilse bağımsızlıktan bahsetmemiz çok mümkün değil." dedi.

Türkiye'deki farkındalığın her geçen geliştiğini belirten Ömer Kökçam, teknoloji ve bağımsızlık ilişkisi üzerinde durarak T3 Vakfı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Küresel adalet kavramına değinerek sözlerini sürdüren Kökçam "Tabii, her şeyden öte bütüne baktığınızda aslında küresel adalet dediğimiz kavramın toplumda yerleşmesi de millî teknoloji hamlesi olacağını düşünüyoruz. O yüzden meseleye biraz bu çerçeveden de yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Tabii ki Türkiye'deki teknoloji ekosistemine baktığımızda aslında Türkiye'de özellikle son yıllarda ciddi bir ekosistem alt yapısı kuruluyor ve bu her geçen gün de artıyor. Baktığınızda 200'ün üzerinde üniversitemizin olduğunu görüyoruz. 50'nin üzerinde hızlandırıcı merkezimizin, 1500'ün üzerinde AR-GE ve tasarım merkezimizin olduğu, yine 172 binin üzerinde AR-GE çalışanımızın olduğu, 84 teknoparkın, yine buna benzer birçok teknoloji ekosisteminin ülkemizde olduğunu çok net görebiliyoruz. Tabii ki bu altyapılar çok kıymetli, çok değerli ama bu alt yapıları işleten, bu alt yapıları bir şekilde kültürel anlamda üretime dönüştüren insan kaynağı olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

İlkokuldan liseye kadarki yarışma süreci, takımlar, başvurular ve danışman öğretmenler hakkında detaylı bilgiler içeren seminerler soru cevap bölümüyle sona erdi. 

 

16-02-202116-02-202116-02-202116-02-202116-02-2021

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.