İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz salgın koşullarında öğretmen öğrenci ve velilerin moral durumunu güçlü tutmak ve süreci beraber hasarsız atlatmak için çevrimiçi söyleşiler gerçekleştiriyor. Umudum Öğretmenim Projemiz kapsamında zor zamanlarda güçlü olmak, zorluklara karşı güçlü kalma örnekliği çerçevesinde sanatçı Şükriye Tutkun ile söyleşi yapıldı. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarını ailesinden ayrı yetiştirme yurtlarında geçiren Şükriye Tutkun geldiği noktaya dek hayatından kesitleri izleyenler ile paylaştı. Tutkun özelikle zor zamanlarda olumlu yönlere odaklandığını, moral ve umudunu daima muhafaza ettiğini ifade etti.
1965 yılında Kocaeli'nde dünyaya gelen Şükriye Tutkun, Kasımpaşa Çocuk Yuvası, Küçükyalı Kız Yetiştirme Yurdu, Kadıköy Atatürk Kız Yetiştirme Yurdunda parasız yatılı olarak okudu. Müzikle zor zamanların kasvetinden kurtularak ve hayatını idame ettirmek için de farklı pek çok alanda çalıştı. Tutkun'un çalışma alanları seslendirme, grafikerlik, muhabirlik, kaligraflık, anketristlik, pikajörlük gibi renkli bir yelpazedir. Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Şan Bölümünden mezun olan Tutkun pek çok ünlü sanatçı ile beraber çalıştı. Öğrenim hayatı boyunca başarılarıyla dikkat çeken sanatçımız bu yıllarda çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği yapmış, çocuk koroları yönetmiştir.
Öğretmenlerime Minnettarım
Her bir öğretmenimizin öğrencisi için umut olduğunun farkındayız. Onların özverisiyle yeşeren umut yapraklarının anlamı çok büyüktür. Öğrencilerimiz üzerindeki etkisi hayatı boyunca sürecek bir güce sahiptir. Bu çerçevede sanatçımız Şükriye Tutkun, küçük yaşlarda müzik ilgisinin açığa çıktığını ve bu süreçte öğretmenlerinden gördüğü desteği hâlâ minnetle anımsadığını anlattı.
Öğrencileri sosyal ve kültürel açıdan destekleyen çok boyutlu etkinliklerin önemini belirgin kılanTutkun eğitim ortamlarımızdaki bu umutlu izlerin her geçen yıl artarak çoğalmasının ne kadar anlamlı olduğunu hepimize bir kere daha hatırlattı. Tutkun "Müziğe olan ilgim ilkokulda öğretmenlerim tarafından keşfedildi. Melodika ile başladım ve zor zamanda müzik benim sığınağımdı. Yetiştirme yurdunda birbirimize destek oluyorduk ama her zaman devletimizden Allah razı olsun derim. Öğretmenlerimizden, hademelere dek herkes bize yardımcı olmaya gayret ederdi. Hâlâ birçoğu ile görüşüyorum. Allah ve devlet benim zor anlarımda sığınağımdı. Bir öğretmenimin defterime yazdığı bir cümle hayatım boyu rehberim olmuştur. Bize emek veren pek çok kişinin varlığına rağmen yetiştirme yurtlarının olumsuzluklar üzerinden gündeme gelmesi beni üzüyor." şeklinde konuştu.
Umudu Çoğaltmak İçin Çalışmak Gerekir
Ana-baba yoksunluğu çeken çocuklarımızın akademik başarısını artırması için çok çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı "Şükriye Hanıma yaşanmış gerçek bir başarı öyküsünü paylaştığı ve çocuklarımıza umut olan kapsayıcı eğitim odaklı çalışmalarınıza katkı sunduğu için müteşekkirim. Bir acı zorluk yaşanırken bazen bunun dünyanın en kötü durumu olduğu ve bir çıkış yolu çözümü olmadığı hissine kapılabiliyor insan. Yaşadığı acı olayı muhakeme etmesine ve yaşama azmini sürdürmesine engelliyor. Bu nedenle başarıya ulaşanların hikâyeleri dinlemek kişiye umut aşılamaktadır. Çocuklarımız da hayatın devam ettiğini ve çalışıp umudu koruyarak iyi günlerin mümkün olacağını bu anlatımlar aracılığı ile kavrama imkânına kavuştular. Bu nedenle mademki umutluyuz o hâlde umudu çoğaltmak için çalışmak gerekir anlayışıyla yapığımız daveti kabul edip samimiyetle hayatını paylaşan Şükriye Hanıma hassaten tekrar teşekkür ederim."ifadelerini kullandı.
Program, Şükriye Tutkun'un seslendirdiği parçalarla sona erdi.