İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Afet Eğitimi

Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi kapsamında eğitim yöneticileriyle öğretmenlerimize afet farkındalık eğitimleri verildi.
Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Afet Eğitimi

Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi,  Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde belirlediği 1.000 Meslek Lisesinin beş ayrı temada iyileştirilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda İstanbul'da 127 meslek lisesi bulunuyor.

Beş Tema ve İş Birlikleri

Birinci tema belirlenen okulların eğitim öğretim ortamlarının iyileştirilmesi üzerine yapılan çalışmalar, ikinci tema belirlenen okullarda görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerin hem kişisel gelişim destekleri hem temel beceri eğitimi destekleri üzerine yapılan çalışmaları kapsıyor. Üçüncü ve dördüncü tema belirlenen okullarda öğrenim gören öğrencilerin kişisel gelişim destekleri ve temel beceri eğitimi çalışmalarını kapsarken beşinci ve son tema ise belirlenen okullardaki öğrencilerin velilerinin her yönüyle gelişimlerine destek sunarak toplum temelli okul bakış açısını desteklemeyi içeriyor.

Bu çerçevede İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesi koordinatörlüğünde Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Şubesi, Hayat Boyu Öğrenme Şubesi, Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi, Ölçme ve Değerlendirme Şubesi ve Strateji Geliştirme Şubesi projesürecine katkıda bulunuyor.

Süreç ve Konular

2021 Afet Eğitim yılı olması sebebiyle İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) işbirliği ile üç ayrı oturumda çevrim içi eğitim verildi. Birinci oturumda toplamda 250 kişiye sunum yapıldı. İkinci ve üçüncü oturumlar Avrupa ve Anadolu Yakasındaki okullarımızda görev yapan sivil savunma kulüplerinde görevli 440 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirildi.

AFAD Afet Bilinci eğitmenleri tarafından toplam 670 kişiye verilen eğitimlerde afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, ülkemizde ve çevremizde afet ve acil durum oluşturabilecek tehlikelerimiz, afet öncesi hazırlıklar, afet ve acil durum aile planı, afetlere dirençli yapılar üzerinde duruldu.

Ayrıca afet ve acil durum çantası, bölge dışı ve şehir içi destek kişileri, acil durum bilgi kartları, toplanma alanı ve buluşma yerleri, yangın risklerinin belirlenmesi, afetler sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası için yapılması gereken hazırlıklar, afet ve acil durum sonrası ilk dakikalar ve tahliye konuları anlatıldı.

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.