Yabancı dil öğretmenlerinin mesleki gelişimine destek vererek öğretmenlerimize ışık tutmayı hedefleyen Lisan Akademisi, dünyada dil eğitimindeki en son gelişmeleri konusunda uzman yerli ve yabancı eğitimciler aracılığıyla öğretmenlerimizle buluşturmaya böylelikle hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize ulaşmaya devam ediyor
Öğretmenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Betül Toplu'dan "Dil Öğretiminde P4C Kullanımı", Prof. Dr. Bena Gül Peker'den "Drama Dünyasına Dalmak", Doç. Dr. Suzan Kavanoz'dan "Hikâye Temelli Dil Öğretimi", Dr. Öğr. Üyesi Dilek İnal'dan "ELT'de Edebî Metinleri Kullanma", Prof. Dr. Sumru Akcan'dan "Görev Temelli Öğretim" eğitimlerini aldılar. İngilizce öğretmenlerimiz sınıflarında karşılaşmaları muhtemel sorunlar ve çözüm yolları üzerine öğretmen eğitmeni Suzanne Beckerley'den "Karma Yetenek Sınıfları ile Farklılaştırılmış Öğrenme", Carol Nelson'dan "Dil Derslerinde Motivasyonu Arttırmak", alanlarında eğitimler aldılar. Bu eğitimlerde öğretmenlerimiz sınıflarında motivasyonu artırarak tüm öğrencilerin katılımını nasıl sağlayabileceklerine yönelik ipuçları elde ederken farklı öğrenme şekillerine yönelik eğitimlerini nasıl düzenleyebileceklerini sınıftan gerçek örnekler üzerinde inceleme fırsatı buldular. Öğretmenlerimiz eğitimlerde öğrendiklerini her eğitim sonunda haftalık olarak verilen değerlendirme çalışmalarıyla uygulama ve yeniden gözden geçirme imkânı da elde ettiler.
Sosyal ve Duygusal Öğrenme Atölyesi
Bahçeşehir Üniversitesinden Prof. Dr. Derin Atay danışmanlığında Yağmur Ersoy Özer tarafından yürütülen ve 6 hafta süren Sosyal ve Duygusal Öğrenme Atölyesi'nde İngilizce Öğretmenlerimiz sosyal ve duygusal öğrenme uygulamalarını etkileşimli bir şekilde deneyimleyerek kapsayıcı öğrenmeyi desteklemek için hem teorik hem de pratik bilgi edindiler. Atölyeye katılan öğretmenlerimiz, kendi eğitim bağlamları için uygulama planları üreterek aynı zamanda kendi streslerini yönetmeleri ve problem çözmede daha ustalıkla meşgul olmaları için stratejiler oluşturup öğretimde sosyal ve duygusal öğrenme yetkinlikleri, duygusal zekâ ve öz-yeterlik inançlarının önemini fark ettiler.
Diyalojik Öğretim Atölyesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Sezer Arslan ile 3 hafta süren Diyalojik Öğretim Atölyesi'nde İngilizce öğretmenlerimiz etkileşimin önemine vurgu yaparak yalnızca öğrenci-öğretmen arasındaki iletişim üzerine değil öğrenci-öğrenci arasındaki iletişime yönelik de interaktif çalışmalarda bulundular.
Bu dönemde öğretmenlerimiz, İngilizce öğretiminde yeni yaklaşımlar ve sorunların çözümüne yönelik güncel öğretim yöntem ve teknikler konusunda eğitimlerine devam ettiler. Lisan Akademisi hedefleri doğrultusunda öğretmenlerimiz eğitimlerden kazandıklarını kendi derslerinde uygulayarak bu eğitimleri hayata geçirdiler. Hazırladıkları sunumlarla kendi sınıf içi uygulamalarını diğer öğretmenlerle paylaşan öğretmenlerimiz gelecek çalışmalarda buluşmaya, öğretmen ağını genişletmeye devam edecekler.