Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan toplantıda konuşan Yentür, "Okul yöneticileriyle gerçekleştirdiğimiz programları çok önemsiyor, bir arada bulunduğumuz okul yöneticilerimizden aldığımız geri bildirimleri eğitim sistemimizin devamlılığı açısından kıymetli buluyoruz. Eğitim sistemimiz içerisinde bizlere emanet edilen yavrularımızın sürdürebilir, kapsayıcı ve etkin eğitim alabilmeleri için özveriyle çalışmalar sürdüren birer emanetçi olduğumuzu unutmamalıyız. Bu bağlamda daha şuurlu daha bilinçli gençler yetiştirme bilinciyle hareket etmeli, günlük ideallerle değil yarınları değiştirecek nesillerin inşası için gayret göstermeliyiz" dedi.
Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in, sürekli sahada olmasının meslektaşlarımız tarafından heyecanla karşılandığını ifade eden Yentür, büyük ideallere ve büyük hedeflere ulaşmanın yolunun küçük de olsa ilk adımlardan geçtiğinin altını çizdi. Yentür, zor görünen yollara, aşılmaz görünen engellere karşı atılacak ilk adımların önemini vurguladı.
Bilim ve teknoloji çağında değişimin önü alınamaz bir hızda ilerlediğini dile getiren Yentür; "Bizler eğitimde tabuları yıkmalıyız. Eğitimde ilham verecek, yol gösterecek bir ekosistem kurup, öğrencilerimizin zihin dünyalarının yanında gönül ve ruh dünyalarına da dokunmak için çaba sarf etmeliyiz. Eski köye yeni adetler getirmekten çekinmemeli, gençlerimizin zihin ve gönül dünyalarına dokunacak yollar bulmak için çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Eğitimin kolektif bir takım çalışması süreci olduğunu belirten Yentür, "Eğitim çalışmalarımıza tüm paydaşlarımızı dâhil etmek için çaba göstermeliyiz. İmam hatip okullarımızın başarılarını daha da taçlandırmak adına, zümre toplantılarına önem vermeli, karar alma süreçleri ve kararların uygulanması gibi aşamaların yanında öğrencilerdeki başarı ölçümlerinin değerlendirilmesi, raporlanması konularına da dikkatle yönelmeliyiz. Değerlendirme ve raporlandırma yapılmayan her başarı veya başarısızlık, neden sonuç ilişkisi bakımından bir belirsizliğe sebep olacaktır. Başarıların ne yönde olduğu ve başarısızlıkların hangi alanlarda olduğunu tespit edebilmek için değerlendirme ve raporlama yapmaya çok önem vermeliyiz" şeklinde konuştu.
Öğrenci eğitiminin yanında öğretmen ve idareci eğitimlerinin de üzerinde önemle durulması gereken bir konu olduğunu aktaran Yentür şunları kaydetti: "Bizler eğitimciler olarak Allah katında sadece bildiklerimizden ve yaptıklarımızdan sorumlu bireyler değiliz. Aynı zamanda fırsatımız varken yapamadığımız ve öğrenemediğimiz iş veya konulardan da sorumluyuz. Bu ilkeden hareketle entelektüel olarak önce kendimizi geliştirmeli öğrencilerimize rol model olmalıyız. Dil öğrenimini bu hususta çok önemli buluyorum. İmam hatip okulları olarak kendi dilimizi en iyi şekilde kullanmanın yanında Arapça, İngilizce Almanca gibi diğer dilleri öğrenmek için de büyük çaba göstermeliyiz."
İl Müdürlüğümüzün hayata geçirdiği "Geleceğin Yazarları" projesine çok önem verdiğini dile getiren İl Müdürümüz Yentür, "Çocuklarımızın hayatlarının diğer dönemlerinde eser üretebilmeleri, kendini ifade edebilmeleri ve özgüvenli bireyler olarak yetişebilmeleri için bu projenin büyük katkılar sunacağını düşünüyorum. Ayrıca Bilim Olimpiyatları'na katılımların İmam Hatip liselerinde daha da yaygınlaşması için gerekli hazırlıkları tamamladık. Okullarımızda kültürel, ahlaki ve sosyal gelişime katkılar sunacak sivil toplum kuruluşlarıyla ortak etkinlikler ve projeler yürütmek için de çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.