Meslek liseleri, koronavirüs salgını ile mücadelede maske üretmeye devam ediyor. Salgının başından beri ellerini taşın altına koyan Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, birçok kurum ve kuruluşun maske ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyor.
Salgın sürecinin kendileri için zorlayıcı olduğunu söyleyen Gaziosmanpaşa Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüz GülfemYelenlibağ "Millî Eğitim Bakanlığımız ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün talimatlarıyla beraber salgının ilk günlerinden itibaren maske üretimine başladık. O günden bu yana tüm MillîEğitim Bakanlığı personeline öğrencilerimize, Sağlık Bakanlığımıza ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza maskelerimizi gönderdik. Salgın süreci bizler içinde zorlayıcı oldu. Vatandaşlarımız evlerindeyken bizler gönüllü öğretmenler olarak maske üretimine başladık. Biz öğretmenler olarak maskenin koruyuculuğunu kabul ederek tüm testlerden geçmiş maskelerimizi ürettik. Ülke ve dünya sağlığı için canla başla çalışmaya başladık. Ürettiğimiz maskeleri yurt dışına da ihraç ettik. İlk olarak Çekya'ya maskelerimizi gönderdik. Aynı zamanda bu ihracat ile İstanbul'da ihracat yapan ilkokul olmanın gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
4 Buçuk Milyon Maske Üretildi
Her gün 40 bin maske ürettiklerini belirten Yelenlibağ "Bugüne kadar 4 buçuk milyon maskemizi tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ürettik ve insan sağlığına sunduk. Her gün 40 bin maske üretiyoruz. Ancak bizden fazla maske istenildiği zaman kapasitemizi günlük 100 bine kadar çıkarabiliyoruz. Bizler öğretmen arkadaşlarımızla sabahın ilk saatlerinde çalışmaya başlıyoruz. Ham madde tedarikini sağladıktan sonra makinalarımızın başına oturarak maske üretimi yapıyoruz. Bu salgının bir an önce bitmesi adına maske üretmeye devam edeceğiz. Tek dileğim bir an önce salgının bitmesi" dedi.
Gönüllülük Esaslı Çalışma Ortamı
Salgın sürecinden bu yana gönüllü olarak çalıştıklarını söyleyen Öğretmen Deniz Erdoğdu ise, " Salgının ilk zamanları bizler için çok zorluydu. Çünkü maske üretimi için gelen makineye biraz yabancıydım. Moda tasarım öğretmeniyim ama bu makine biraz farklıydı. Birkaç gece makineyi çözmek için uykusuz kaldım. 'Acaba altından kalkabilir miyim?' diye düşündüm. Bu süreci atlattıktan sonra çok hızlı bir şekilde üretime geçtik. Potansiyel olarak günlük 100 bine yakın maske üretebilecek konumdayız. Bütün öğretmen arkadaşlarımız burada gönüllü olarak çalışıyoruz. İnşallah bu maskelere olan ihtiyacımız bir an önce biter." ifadelerini kullandı.
Elde günlük bin 500 maske diktiğini söyleyen Öğretmen Ülkü Başak Kaçar de "Salgının ilk günlerinden beri maske üretimi için görev alıyorum. Ülkemizin bu zorlu gününde halkımıza ve devletimize destek olmak beni çok onurlandırıyor. Umarım kısa sürede bu salgın süreci biter. Salgın süreci bitene kadar halkımızın yanında olmaya devam edeceğim." dedi.