Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 1. Eğitim ve Ruh Sağlığı Günleri'nin teması "Değişen Dünya, Dijitalleşen Eğitim" olarak belirlendi. Etkinliğe Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Cem Güneri, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, Beşiktaş Kaymakamı Sayın Önder Bakan, Sayın Prof. Dr. Yankı Yazgan, Sayın Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, Sayın Prof. Dr. Nebi Sümer, Beşiktaş İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Nesrin Kakırman, Okul Müdürümüz Sayın Sedat Işık, Klinik Psikolog Sayın Funda Akkapulu, Uzm. Psikolojik Danışman Sayın Şükran İlimsever Başarır, Psikolojik Danışman Sayın Reyhan Eskiçırak ve Klinik Psikolog Sayın Bedia Kalemzer Karaca katıldı.
Değişimi Başlatma Görevi
Yoğun ilginin olduğu etkinliğin açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı değişen dünyada, aynı zamanda değişimi başlatma görevini de üstlenen eğitim kurumlarına düşen çok boyutlu görevler olduğunu kaydetti.
Yazıcı "Eğitim aynı zamanda mevcut olan geleneği, kültürü sürdürür ve gelecek kuşaklara aktarır ama aynı zamanda değişimi de başlatır. 2023 Vizyon Belgemizde de çok önemle belirtildiği gibi günümüzün becerileriyle donatılmış bireyler yetiştirmek istiyoruz. Dijitalleşen dünyada eğitimle dönüşümü birbirinden ayıramayız. Bu nedenle eğitim hem süreci başlatan hem de süreçten etkilenen konumunda. Eğitim kurumlarının, biz eğitimcilerin ve öğrencilerimizin dolayısıyla velilerimizin de bu süreçten önemli oranda etkilendiğini hep birlikte görüyoruz." ifadelerini kullandı.
Öğrenmenin Bireyselleşmesi
Uzaktan eğitim sürecinin eğitimdeki dijitalleşme sürecini de çok önemli oranda artırdığını belirten Yazıcı "Belki de 5-10 yıl içinde gerçekleşmesi beklenen dönüşüm çok daha hızla gerçekleşti. Bu bağlamda uzaktan eğitimdeki dijital teknolojilerin öğrencilerimizin öğrenme sürecine etkileri yansımaya başladı. Dijital araçlar öğrencilerimizin öğrenmelerini olabildiğince kişiselleştirdi. Aslında bireyselleştirilmiş eğitimi bizlere sağlamış oldu. Biz eğitimciler hep şuna inanıyoruz, öğrencilerimizin her birinin öğrenmeleri gerçekten çok farklıdır. Bu aslında öğrencilerin bireysel öğrenme seçeneklerini zorunlu kılar bir bakıma. İşte içinde bulunduğumuz dijitalleşme süreci de aslında çocukların eğitimlerinde öğrenmenin kişiselleştirmesini sağladı. Onların kendi içindeki öğrenme zenginliğini açığa çıkardı. Tabi eğitimde bilgiye erişimi öğrenci için bu kadar farklı ve özgün kılarken öğretmen için de aslında çok daha farklı bir çalışma alanının önünü açtı." şeklinde konuştu.
Hep daha iyisini hedefleyerek öğrencilerimizi geleceğe hazırlama sürecine katkı sunan I. Eğitim ve Ruh Sağlığı Günleri ruh sağlığı çalışanı, öğretmen, ebeveyn, eğitimci, öğrenci ve konuya ilgi duyan diğer meslek gruplarının katılımıyla çevrim içi gerçekleştirildi.