Çocuklara çift kanatlı olma ufkunu sunan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi, erken çocukluk eğitimini disiplinlerarası, çocuk temelli, aileyi ve toplumu içine alan bir perspektifle ele almaktadır. Buradan hareket eden Erken Çocukluk Eğitimi Akademisi, gelişimin sürekliliği ilkesinden yola çıkarak salgın döneminde okul öncesi öğretmenlerimizin öğrenme-öğretme süreçlerini zenginleştirdi.
Mış Gibi Atölyesi
Erken Çocukluk Dönemi Akademisi kapsamındaki "Mış Gibi Atölyesi" ile öğretmenlerin eğitimsel bakış açısını güncellemeye yönelik çalışmalar yapıldı. Atölyede eğitmenimiz hem akademisyen hem çocuk kitabı yazarı olan Dr. Sevtap Sarıca ile dört hafta süresince çocuk edebiyatında öğretmenlerin ihtiyacı olan kitap seçiminden, uygulamaya, sanattan, hikâye kurmaya hatta resimlemeye kadar pek çok konuya değinildi.
Atölyenin ilk haftasında öğretmenlerimize örnek, kaliteli çocuk kitapları ve nitelikli çocuk edebiyatı eseri seçiminin incelikleri aktarıldı. Dr. Sevtap Sarıca ile hangi hikâyenin kahramanı olduğumuz konusunda farkındalık çalışması ardından, "Önüm arkam sağım solum hikâye" mottosuyla; öğretmenlerimizle gündelik yaşantılardan, basit nesnelerden eğitimde hikâyeleştirmede nasıl yararlanabileceklerine dair uygulamalar yapıldı.
Atölyenin devamında çocuklarla uygulanabilecek sanat egzersizleri hakkında bilgi verilerek, "Ünlü bir sanatıymış gibi çiz!" diyerek ulusal ve uluslararası çalışmalarla ilgili uygulama yapıldı, geri bildirimler verildi. Atölye kapanışında ise nitelikli eğitim sürecine hizmet eden "yaşıyormuş gibi oyna" diyerek çocuk kitaplarının eğitimde kullanılmasına yönelik ufuk açıcı paylaşımlarda bulunuldu.