2023 EĞİTİM VİZYONU, SALGIN KRİZİ VE DİJİTALLEŞME BAĞLAMINDA OKUL ÖZERKLİĞİ KONFERANSI
"Okul Özerkliği" ana temalı II. Uluslararası Okul Yöneticileri Konferansı, 23-25 Haziran 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi."Okul Özerkliği" ana temalı II. Uluslararası Okul Yöneticileri Konferansı, 23-25 Haziran 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Okul özerkliği kavramını geniş bir yelpazede ele alarak kavramın dünyada ve Türkiye'deki karşılığına odaklanan konferansa Türkiye'den ve dünyadan 200'e yakın konuşmacı katıldı. Konferansta eğitimden sosyolojiye, politikadan hukuka, okul öncesinden yükseköğretime her alanda okul, öğrenen, öğretmen, yönetim, finans ve yönetici özerkliği kavramları ele alındı.
5 Panel ve 10 Atölye
İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Öncü Okul Yöneticileri Derneği ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Burhanettin Dönmez yaptı. Konferansın ikinci açılış konuşmacısı da Texas State Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Duncan Waite oldu.
Konferansta açılış ve davetli konuşmacılar yanında 5 panel ve 10 atölye gerçekleştirildi. İyi örnek uygulamalarının paylaşıldığı konferansta İngilizce sunumlarda simultane çeviri hizmeti verildi. Konferansın yüz yüze yapılan kapanış oturumunda müzik dinletisinin ardından Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürümüz Sayın Ömer İnan, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı ve ISPC2021 Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Sayın Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş katılımcılara teşekkür ettiler.
Yatay Hiyerarşi ve Okul Özerkliği
Kapanış oturumunda Millî Eğitim Bakanlığı adına bir değerlendirme konuşması yapan Personel Genel Müdürümüz Ömer İnan, konferans sonuçlarının bakanlık politikalarına ışık tutabilecek nitelikte olduğunu ve sonuçları inceleyeceklerini belirtti.
Konferansta emeği geçen herkese teşekkür eden İnan herhangi bir değişiklik yapmadan kişilerin bakış açısını değiştirerek okul özerkliğinin ve okul merkezli yönetimin ortaya çıkarılabileceğini kaydetti. Eğitimin paydaşlarının daha aktif hâle getirilmesinin önemini vurgulayan İnan, bunun hem yatay hiyerarşiyi hem de okul merkezli yönetimi daha güçlü kılacağını belirtti.
Kapanış oturumu en iyi bildiri, atölye ve iyi örnek seçilen katılımcıların ilan edilmesi ile sona erdi. Konferans düzenleme ve bilim kurulu ile katılımcıları Beykoz Sabancı Öğretmenevinde müzikli gala yemeğine katıldı. Konferans sonunda dinleyicilere kitap hediye edildi.
İki yılda bir yapılan Uluslararası Okul Yöneticileri Konferansı'nın üçüncüsü 2023 yılının Haziran ayında uluslararası katılımla İstanbul'da gerçekleştirilecek.