İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Beşiktaş Murat Beyaz İlkokulu'nda düzenlendi. Törene Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Valimiz Davut Gül ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür katıldı.
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla ve ardından öğrencilerimizin hazırladığı şiir dinletisi, koro dinletisi ve halk oyunları gösterisiyle devam etti.

"Ders çeşitliliği öğrencilere farklı açılardan gelişim imkânları sağlayacak"

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Ömer Faruk Yelkenci, yeni öğretim yılında öğrencilere toplumsal bütünlük, birlik ve beraberlik bilinci, bilim, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda sosyal sorumluluk ve gönüllülük programlarıyla millî ve manevi değerlerin içselleştirilmesi gerektiğini vurguladı.  

Yelkenci, öğrencilere şehirlerinin kültürel mirasını tanıma ve koruma bilincini kazandırmak amacıyla okul içi ve dışı etkinlikler planlandığını belirtti. Ayrıca, ortaokul ve liselerde öğrencilere 21. yüzyıl becerilerine uygun ders seçeneklerinin sunulduğunu, bu derslerin iklim değişikliği, çevre bilinci ve aile kurumu gibi konuları kapsadığını dile getirdi.

Yelkenci, bu ders çeşitliliğinin öğrencilere farklı açılardan gelişim imkânları sağladığını ve öğretmenlere bu bilgilerin öğrencilerle paylaşılmasının önemini hatırlattı.

 "Her çocuğumuzun mutlaka bir enstrüman çalmasını istiyoruz"

İstanbul Valimiz Davut Gül, okulların fiziki şartlarını iyileştirme çalışmalarının sivil toplum kuruluşları, okul aile birlikleri ve belediyelerin desteğiyle devam ettiğini belirtti. Ayrıca, çocukların güvenli bir eğitim ortamı için "okul polis" uygulamasının sürdürüleceğini ve ikili eğitim gören öğrencilerin güvenliği için aydınlatma tedbirleri alındığını vurguladı.

Vali Gül, İstanbul'daki okullarda spor kulüpleri kurulacağını ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün destekleriyle yetenek taramaları yapılacağını ifade etti. Çocukların kitap okuma alışkanlıklarını artırmak amacıyla kütüphanelerin zenginleştirilmesi çalışmalarının devam edeceğini, ayrıca her öğrencinin en az bir enstrüman çalması için gerekli desteklerin sağlanacağını belirtti. Son olarak, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmek ve katılımcılıklarını artırmak adına okul meclisleri kurulacağını açıkladı.

"Her okulumuzda yeni bir hikâye başlıyor."

Tören açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit Yentür, medeniyetlerin başkenti İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında yeni bir eğitim-öğretim yılının başladığını belirtti. Yentür, "Her okulumuzda yeni bir hikâye başlıyor." dedi.

Bu sene de okulların bilgi ve gelişimin merkezi olacağını vurgulayan Yentür, yeni öğretmen atamaları ve şehrimizdeki görev değişiklikleriyle İstanbul'da daha güçlü bir eğitim ailesi olduklarını belirtti.

Yentür, eğitimin, bireyden topluma uzanan bir köprü olduğuna işaret ederek, eğitimin bir ülkenin kalkınmasında temel unsur olduğunu vurguladı. "Eğitimde yenilikçi projelerimize devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Yentür, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireylerin eğitimcilerin çabasıyla yetişeceğine olan inancını dile getirdi.

Öğretmenlere özel bir vurgu yapan Yentür, onları "ruhların sanatkârı" olarak nitelendirdi ve öğretmenlerin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda kalplere dokunan kişiler olduğunu belirtti.

Yentür, öğrencilere de seslenerek onları bu toprakların kahramanları ve sanatkârlarının mirasçıları olarak nitelendirdi. Öğrencilere olan inancını belirten Yentür, onların potansiyelini keşfetmelerini istedi.

Velilere olan teşekkürlerini de ileten Yentür, eğitimdeki başarının velilerin de katkısıyla gerçekleştiğini belirtti. Yentür, velilerle iş birliği içinde çocukların en iyi şekilde yetişmesi için çalışacaklarını söyledi.

Müdür Yentür konuşmasını, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tüm paydaşlarına hayırlı olması temennisiyle tamamladı.

 

11-09-202311-09-202311-09-202311-09-202311-09-2023

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.