İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI YARIŞMASI

İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışmasının birinci aşaması 6 Kasım- 27 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak.
2021 İSTANBUL BİLİM OLİMPİYATLARI YARIŞMASI

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi son yıllarda giderek öne çıkan bilim olimpiyatları çalışmalarını da içeriyor. Bilim olimpiyatları ise öğrencilerimizi bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin bu alanda yeteneklerini değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenleniyor. 

Sekiz Kategori

İstanbul Bilim Olimpiyatları, Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Bilim Olimpiyatları Projesi kapsamında İstanbul genelindeki resmî ve özel ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerinin başvurusu ile gerçekleştiriliyor. Yarışma, ortaokul 5 ve 6. sınıf matematik, ortaokul 7 ve 8. sınıf matematik, ortaokul bilgisayar, 9 ve 12. sınıflar bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik alanlarında yapılacak.

Sekiz kategoriden oluşan İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışmasının amacı, temel bilimler alanında yetenekli öğrencileri keşfederek, bu öğrencilerin temel bilimler alanında derinlemesine ve nitelikli çalışmalar yapmalarına yardımcı olmak, temel bilimleri kullanarak 21. yüzyıl teknolojileri üretebilecek, ileride temel bilimleri kariyer olarak seçmek isteyecek öğrencileri desteklemektir.

Temel Bilimlere Yöneliş

Yarışmanın önemine değinen İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı "Bilim olimpiyatları çalışmaları her geçen gün daha nitelikli hâle geliyor. Bu alandaki eğitimlerimiz ve yarışmalarımız kapsamlı bir şekilde yürütülüyor. Hiç şüphesiz öğrencilerimizi matematik, fizik, kimya başta olmak üzere temel bilimler alanına yönelmeleri geleceğimiz bakımından çok değerli. Yarışmanın bilim olimpiyatları faaliyetlerinin daha çok desteklenmesi ve diğer süreçlerin geliştirilmesi açısından hayli önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizin yarışmaya ilgi gösterdiklerini biliyorum. Temel bilimlere ilgilerinin artarak devam etmesini diliyorum." dedi.

Her öğrencinin sadece bir branştan başvuru yapabileceği İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışmasının birinci aşaması 6 Kasım - 27 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Çevrim içi şekilde gerçekleştirilecek birinci aşama yarışması sonuçlarına göre davet edilecek olan öğrenciler 2021 Aralık ayı içerisinde yapılacak olan ikinci aşama sınavına katılacak.

İstanbul Bilim Olimpiyatları yarışmasına başvurular, okullar tarafından http://istmem.meb.gov.tr/isbo/  adresinden yapılacak.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.