İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU KARNE SEVİNCİ.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ Zeytinburnu Saniye-Sezgin Elmas İlkokulunda çocukların karne sevincini paylaştı.
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU KARNE SEVİNCİ.

2.666.700 öğrencinin karne sevincini yaşadığı 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yılsonu kapanış töreni Zeytinburnu Saniye-Sezgin Elmas İlkokulunda gerçekleştirildi.

Törene İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya KARACAEV, İl Milli Eğitim  Müdürümüz  Dr. Muammer YILDIZ, Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Zeytinburnu Belediyesi Başkan Vekili Gökhan KASAP, İl Milli Eğitim İl Maarif Müfettişleri Başkanı Bahattin ALPAGUT, İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü Timur TUĞRAL, Zeytinburnu İlce Milli Eğitim  Müdürü Yakup HAYIRLIOĞLU, öğrenciler, öğrenci velileri, öğretmenler ve basın mensupları katıldı.

Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu halk oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı kapanış töreninde konuşan  İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız "Anne babalar olarak çoğu kez çocuklarımızı sevinçle kucaklıyoruz. Bazen istemediğimiz arzu etmediğimiz şekliyle çocuklarımızın karnesinde düşük notlar da olabiliyor. Lütfen çocuklarımızın en çok bize ihtiyaç duydukları bir günde onları bağrımıza basalım. Anne baba olarak onları şefkatle kucaklayalım." dedi. Öğretmenlerimiz bu çocuklarımızın geleceğe hazırlanması, bir üst öğrenime geçmeleri hususunda özverili bir şekilde ve fedakarca çalıştılar. Bütün içtenliğimle değerli öğretmenlerimize, yönetici arkadaşlarımıza, okul aile birliklerimize, hayırseverlerimize, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerimize kısacası eğitime katma değer sunan her bir kesime şükranlarımızı sunuyorum diye konuşan İl Müdürümüz Dr. Muammer YILDIZ,  İstanbul genelinde 2 milyon 266 bin 700 öğrenciye 128 bin öğretmen ve 5 bin 892 okuldaki 72 bin derslikte eğitim öğretim verildiğini kaydetti.

Törende konuşan Vali Şahin, "Eğitimi okulda sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Asıl olan öğrencinin hayata iyi hazırlanması, hayata bakışının iyi şekillenmesi kurgulanmasıdır. Eğitimin asıl amacı araştıran, soran, soruşturan zaman zaman eleştiren ve eleştiriler karşısında daha iyiyi daha güzeli bulmayı beceren nitelikli kabiliyetli vatanıma milletine, ailesine toplumuna, bağlı değerlerine saygılı, tarihini bilen ve tarihinden aldığı hızla geleceğini de şekillendirebilen insan yetiştirmektir eğitimin amacı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bu yılın en başarılı öğrenci ve öğretmenlerine Vali Şahin tarafından hediyeler verildi. Vali Şahin, daha sonra bir sınıfa geçerek öğrencilere karneleri verdi. Şahin, öğrencilerden tatillerini iyi değerlendirmelerini istedi.

Uzun bir eğitim maratonun ardından karnelerini alarak tatile çıkan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Karne alan öğrencilerden Ceren Çakır, "Çok mutluyum karnemi aldım. Belgemi de aldım çok mutluyum." dedi.




Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.