İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

YÖNETİCİ AKEDEMİSİ

Yönetici Akademisi'nin seminer ve eğitimleri devam etti.
YÖNETİCİ AKEDEMİSİ

Okullardaki uygulamaların kurum dışında da bilinirliğini ve görünürlüğünü arttırmak okul liderliğinin yeniden düşünülmesini mümkün kılabilir.  Günümüzün ihtiyaçlarına uygun bir eğitim politikası yaratmanın yolunun eğitim liderliğinden geçtiği biliniyor. Okulların, öğrencilerin, velilerin ve toplumun gelişimi için eğitim liderlerinin yapısal dönüşüme nitelikli veri, özgün uygulamalar ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapmaları gerekmektedir.

Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren Yönetici Akademisi'ndeİstanbul Medeniyet Üniversitesinden Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş'tanakademide ilk defa uygulanacak olan atölye başlıkları ile ilgili öneriler alındı. Bu çerçevede Eğitim Programı Atölyesi adı altında uygulandı.

Makale Okuma-Paylaşım Atölyesi ve Seminerler

Makale Okuma-Paylaşım Atölyesi çalışmalarında makaleleri üzerinden paylaşımlar yapılarak katılımcılardan değerlendirme yazıları alındı.Atölyelerde mentörlük, toplantı yönetimi, proje yazma ve proje hazırlamanın mantıksal çerçevesi, eğitim yönetişimindeSokratik yöntem gibi konularda çevrim içi eğitimler verildi. Müzik Akademisi ile iş birliği içindeyöneticiler korosu müzik çalışmalarına devam ediyor.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Prof. Dr. Adana Boyacı 95 okul yöneticimize ''Pandemi Döneminde Yönetici ve Öğretmenlerin Sürekli Mesleki Gelişimi' konulu bir seminer verdi.İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç.Dr.Hanifi Parlar"Okul Geliştirme Modelleri'', İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halim Zaimn "Eğitimde Yapay Zekâ Kullanımı ve Siber Güvenlik",Marmara üniversitesi Doç.Dr.A. Faruk Levent ''Eğitim Politikaları" Gazi Üniversitesi Prof.Dr. Necati Cemaloğlu ''Fark Yaratan Okul Müdürleri", Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr.Nevzat Tarhan ''Eğitimde Yeni Doğrular; 21.Yüzyıl Becerileri"  ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şirin Karadeniz "Yeni Normalde Eğitim Liderliği"  bağlamında sunum yaptı. Üsküdar Üniversitesinden. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıbaoğan "Pandemi Sonrası Dünya Nereye Gidiyor?" başlıklı bir seminer verdi. 

Eğitim Lideri Yetiştirme Programı

Yönetici Akademisi koordinatörlüğünde tüm resmî okullarda çalışan yönetici olmak isteyen öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimleri için bir programhazırlandı. Yönetici olmak isteyen 60 öğretmenimizle çalışmalar yapıldı.

Bir kurumun başarısındaki en büyük sorumluluk yöneticiye aittir. Etkili bir yönetici olmak için de kurumda yönetim, liderlik ve gelişim gibi birçok alana dikkat etmek gerekir. Yönetici olmak isteyenlerin gerekli eğitimleri alması, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve onlara yeni bakış açıları kazandırılması yoluyla okulların başarısı daha çok arttırılabilir. Bu bağlamdaeğitim yönetimi ve denetimi, liderlik, yöneticide aranan özelikler, okul-öğrenci -veli ve çevre iletişimi, mevzuat, genel kültür gibi konu başlıkları belirlendi. Akademisyenler ve alanında uzman eğitimciler atölyelerde bir araya gelinerek ilgili program çerçevesinde çalışmalar yapıldı.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.