İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yenilikçi Akademik İş Birlikleri

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün akademik iş birlikleri eğitim ortamlarımızı daha nitelikli hâle getirecek.
Yenilikçi Akademik İş Birlikleri

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, “mutlu çocuklar güçlü yarınlar” için çoklu akademik iş birlikleri için harekete geçti. Müdürlüğümüzdeki toplantıya çeşitli üniversitelerimizden rektörlerimiz, dekanlarımız, yöneticilerimiz, öğretim üyelerimiz, öğretim görevlilerimiz ve üniversitelerimizin çeşitli birimlerinde görev yapan yönetici ve danışmanlar katıldı.   Ayrıca İl Millî Eğitim Müdür yardımcılarımız, akademik koordinasyonu sağlayan öğretmenlerimiz de toplantıda hazır bulundu. 

Toplantı, üniversitelerle Millî Eğitim Müdürlüğümüzün kurumsal iş birliğinin derinlik kazanmasına zemin teşkil edecek olması bakımından son derece önemliydi.  Üniversitelerimizden 8 rektör, 7 dekan, 1 enstitü müdürü, 4 daire başkanı,  13 öğretim üyesi, 1 rektör danışmanı, 1 bölüm başkanı, 2 genel sekreter, 1 mütevelli heyet başkan danışmanı, 4 öğretim görevlisi ve çeşitli birimlerinde görev yapan 6 yönetici olmak üzere 48 kişinin katıldığı toplantıda üniversitelerle eğitim ortamlarımız arasında hangi konularda iş birlikleri yapılabileceği üzerinde duruldu. 

Kurumsal İş Birlikleri

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı konuşmasına üniversitelerimize ve akademisyenlerimize, eğitim ve gelecek perspektifiyle düzenlenen toplantıya katıldıkları için teşekkür ederek başladı. Çocuklarımıza bağladığımız umut ve inanç çerçevesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün üniversitelerimizle çok yönlü iş birlikleri geliştirmeyi önemsediğini belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, “Özellikle Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon Belgesi çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim başta olmak üzere çok yönlü kurumsal iş birlikleri kuruluyor. Bizler de bu kapsamda kurumsal iş birlikleri odaklı bir projeyi hayata geçirdik. Hiç şüphesiz proje demetlerimiz içinde üniversitelerimiz bizim en önemli paydaşımız. Eğitimin gelişimi ve niteliği için üniversitelerimizin katkısı oldukça fazla.”  şeklinde konuştu.

Farklı Bakış Açıları 

Akademik bakışla eğitime yön verme anlayışının her geçen gün ivme kazandığını ve bu bağlamda mesleki ve teknik eğitimin öne çıktığını kaydeden Yazıcı, “Mesleki ve teknik eğitimle ilgili öteden beri çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Kalkınma, istihdam ve üretim bağlamında uygulamaları esas alan bir çalışma yürütüyoruz.  Dolayısıyla uygulamanın önde olduğu bir mesleki ve teknik eğitim vizyonumuz var. Elbette sadece mesleki ve teknik eğitimle sınırlı değil iş birliklerimiz. Biz, eğitimin her alanında,  erken çocukluktan itibaren çocuklarımıza ve şehrimize dokunan projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu bağlamda üniversitelerimizin katkısını çok önemsiyoruz. Bu toplantının bir başlangıç olmasını diliyorum. Millî Eğitim Müdürlüğü olarak karşılıklı iş birliğini esas alan farklı bir bakış açısı geliştirmenin öneminin farkındayız.” dedi. 

Bütünlüklü ve Çok Yönlü Gelişim

Güçlü eğitim tahayyülü için çoklu iş birliklerinin önemine dikkat çeken Yazıcı, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi doğrultusunda yenilikçi ve farklı bir yaklaşımla iş birliklerini yeniden düşünmek istediklerini vurguladı.  Alışılmış olan uygulamaların ötesine geçmek gerektiğini belirten Yazıcı örnek olması bağlamında şunları söyledi: “Öğretmenlerimizin üniversitelerimizin kütüphanelerinden yararlanmalarını sağlayacak bir sistem kurabilmeliyiz. Liselerimizin 12. sınıf öğrencilerinin aday öğrenci statüsünde üniversitelerimizde sistematik ders izleyebilmesini sağlayacak bir model düşünebiliriz. Belli üniversitelerimizde okullardaki zümrelerimizin kullanabileceği kaynak odalar açabiliriz. Akademisyen ve öğretmenlerimizin birlikte eğitim alanında neler yapabileceklerini konuşabildikleri mekânlar şeklinde düşünebiliriz bunu. Veli Akademilerimizi üniversitelerimizle birlikte zenginleştirmek istiyoruz. Destek personelimizin gelişimini sağlamak istiyoruz. Müdürlüğümüzün izni ile okullarımızda yapılan akademik araştırmaların sonuçlarını bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.” 

Yeni Fikirler, Projeler ve Sinerji

Beraber kurgulanan iş birliklerinin ve imzalan protokollerin kâğıt üzerinde kalmaması gerektiğini çeşitli durumlar üzerinden hatırlatan Yazıcı,  her üniversiteye özgü çalışma alanlarının belirlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Daha sonra akademisyenlerimiz eğitime ilişkin farklı konularda ortak akıl oluşturmak için neler yapılabileceği konusundaki görüşlerini paylaştılar. Rehberlik, özel eğitim, felsefe eğitimi, materyal geliştirme, dijital dershane, kariyer planlama, dil öğretimi, mesleki yabancı dil, hizmet içi eğitimler, bilişim, ölçme ve değerlendirme, erken çocukluk eğitimi, güzel sanatlar, veri paylaşımı, yazılım, bilgi güvenliği, eğiticilerin eğitimi, teknoloji transfer ofisi, robotik kodlama, öğrenci memnuniyeti, kişisel ve sosyal gelişim gibi alanlarda öneriler sunuldu. 

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi doğrultusunda yeni fikirler, projeler ve sinerji yaratmak için üniversitelerimizle bir araya gelinen toplantılar bundan sonra da uygulama öncelikli olarak sürdürülecek. 


15-02-201915-02-201915-02-201915-02-201915-02-201915-02-201915-02-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.