İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Yeni Normalde Erken Çocukluk Eğitimi

Yeni normalde erken çocukluk eğitimi konulu çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi.
Yeni Normalde Erken Çocukluk Eğitimi

Erken çocukluk eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini azami düzeyde destekleyen, yaşam boyu iyi olma hâline katkı sağlar. Bu dönemde sunulan deneyimlerle elde edilecek temel bilgi, beceri ve tutumlar çocuğun sosyal yaşamına doğrudan etki eder. Ayrıca daha sonraki eğitim hayatını da biçimlendirdiğinden bu dönemde sunulan nitelikli eğitim hizmeti, tüm eğitim sisteminin en önemli basamağıdır.  Bu çerçevede okul öncesi eğitim kurumları, çocuğun toplumun kültürel değerlerini özümsemesine yardımcı olmaktadır. Zira sosyal ve ahlaki değerlerin nesilden nesile geçişi çocuğun okul öncesi döneminde yerleşmeye başlamaktadır. 

Çok Boyutlu Çalışmalar

2023 Vizyon Belgesi'nde erken çocukluk eğitimi disiplinler arası, çocuk temelli, aileyi ve toplumu içine alan bir perspektifle ele alınıyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, salgın döneminde 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusundaki çalışmalarını çok boyutlu olarak sürdürüyor. Bu çerçevede yeni normalde erken çocukluk eğitimi konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. 

Çevrim içi ortamda gerçekleştirilen söyleşiye Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Erken Çocukluk Daire Başkanımız Sayın Tuncay Morkoç, İstanbul Aydın Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Belma Tuğrul, Çankırı Karatekin Üniversitesinden Sayın Dr. Nihan Feyman Gök, erken çocukluk eğitimi hazırlama komisyonunda görev alan Ekip 365 öğretmenlerimiz ile okul öncesi eğitim öğretmenleri katıldı. 

Erken Çocukluk Eğitimi Almayan Çocuk Kalmasın

Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanımız Tuncay Morkoç, "Çocuğun olduğu her yerdeyiz felsefesi ve erken çocukluk eğitimi almayan çocuk kalmasın" anlayışıyla Millî Eğitim Bakanlığımızın yeni normalde erken çocukluk eğitimi üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler sundu. 

Prof. Dr. Belma Tuğrul yayın hayatına başlayan TRT EBA Anaokulu başta olmak üzere erken çocukluk eğitimine yönelik yürütülen çalışmaları katılımcılara aktardı. Erken Çocukluk Eğitimi Takvimi ile bilgiler veren Dr. Nihan Feyman Gök takvimin hazırlanış süreci ve bu materyalin neden takvim olarak oluşturulduğunu öğretmenlerimiz ile paylaştı. Toplamda 23 başlık içeren takvimin eğitim sürecinde nasıl kullanılacağına dair bilgiler komisyon çalışmasına katılan ekip üyelerince öğretmenlerimize aktarıldı.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.