İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – Tef 2018’ Açılış Programı

‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – Tef 2018’ Açılış Programı

‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – TEF 2018’ İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.  Eğitim Teknolojileri Derneği (EĞİTEKDER) tarafından ‘Eğitimi kodla’ temasıyla düzenlenen ‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – Tef 2018’ Açılış Programına; İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Tef İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ömeroğlu, EğitekDer Başkanı Birkan Kılıç, EMKO Genel Müdürü Yardımcısı Cansın Tanışman, DELL Türkiye Genel Müdürü Sinan Dumlu, Microsoft Türkiye Kürşat Günenç ve teknoloji alanının önde gelen firmaları, Türkiye genelinden özel ve devlet olmak üzere toplam 300 okul ve eğitimciler katıldı.

Fuara katılan öğrencilerden bazıları geliştirdikleri projeleri sergiledi bazıları ise fuar kapsamında düzenlenen yarışmaya katıldı. 80 öğrenci projesinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere hediyeler verildi. Etkinlikte 80 firma da geliştirdiği projelerle fuarda yerini aldı.

Millî mücadelenin başlangıç adımı olan aynı zamanda büyük ve güzel bayrama da ismini veren 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını tebrik ederek sözlerine başlayan İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, şöyle konuştu:

“Teknoloji dediğimiz zaman gün geçmiyor ki yeni terimlerle karşılaşmayalım. Teknoloji dediğimiz zaman yine gün geçmiyor ki yeni tartışmalarla karşılaşmayalım. Çünkü son dönemde teknoloji öyle bir hal aldı ki, insan kendi beynini keşfettikten sonra kendi beyninin işleme sistematiğini keşfettikten sonra teknoloji ile bunu örtüştürdüğünde teknolojiyi çok hızlı seyreden bir hale getirdi. Teknolojinin bu hale gelmesinden eğitim ve eğitim teknolojileri ve aynı zamanda teknoloji eğitimi de nasibini almış oldu. Tabi bu noktada dünyada olan ve Türkiye’de olan gelişmeleri takip ettiğimizde öncelikle uzun zamandır eğitim teknolojileri anlamında ve teknoloji eğitimi anlamında dünyanın önemli lokasyonlarında yapılan fuarları anmadan geçmek olmaz. Bunlardan bir tanesi Londra’da yapılan BETT  Fuarı, diğeri ise Dubai’de yapılan GES Fuarı. Yakından görüştüğümüz arkadaşlarımız şunu biliyorlar ki benim en büyük dertlerimden bir tanesi İstanbul’u bu lokasyonlardan biri haline gelmiş olarak görmek.”

İstanbul’un  lokasyon olarak hem Londra’ya hem de Dubai’ye göre çok daha iyi bir yerde olduğunu vurgulayan Yelkenci, sözlerine şöyle devam etti:

“ Tef’in böyle bir yol açacağı ümidimi içimde saklamak istiyorum, Eğitekder ikincisini yapmayı başararak bu ümidi canlı tutmamızı sağlıyor. Bu arada bu misyonu da onlara sizlerin huzurunuzda yüklemiş oluyoruz. Eğitim teknolojileri veya teknoloji eğitimi dediğimizde yine genel anlamda teknoloji tartışması içinde yer alan bir hususu da eğitim alanında, eğitim teknolojileri ve teknoloji eğitimi alanına da taşımamız gerekiyor. Teknolojinin gücünü doğru kullanmak ve doğru sevk edebilmek maksadıyla Japonya’nın toplum 5.0 çıkışının bu anlamda önemli olduğunu düşünüyorum. DELL Türkiye Genel Müdürü Sinan Dumlu’nun söylemiş olduğu akan bir nehir var bu nehre karşı, akıntıya karşı kürek çekmemiz doğru olmaz düşüncesini teknoloji üreten firmalar açısından doğru buluyorum. Ancak devlet, toplum ve bizler açısından özellikle eğitimci bakış açısıyla mutlaka bir tarafından işin sosyal sonuçlarını eğitime tahakkuk eden sonuçlarının hesap etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.”

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Disiplinlerarası Öğretim olarak yola çıktıkları sonra ismini Harezmî Eğitim Modeli yaptıkları bu çalışmanın da ortaya koydukları mantık paradigmayı değiştirebilecek şekilde teknolojiyi ele almak istediğini belirten Yelkenci, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mevcut paradigmaların üzerinden gitmek elbette ki büyük bir beceri bunu önemsiyoruz. Ama paradigmayı değiştirebilecek ve çok daha doğru bir mecraya sevk edebilecek bir bakış açısının veya bizim kendi ihtiyaçlarımızı ortaya koyabilecek bir bakış açısını, bir ivonatif yaklaşımı, beceriyi bir kâşif, bir mucit bakışını öğrencilerimize kazandırmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum. EMKO temsilcisi Cansın Tanışma, dünyadaki akıllı tahta kullanımlarını söyledi. Akıllı tahta kullanımı Türkiye’de yüzde 65. Son faz yapıldığında çok yakın bir zamanda bu yüzde yüze yaklaşacak Türkiye için söylemek istiyorum. Bu konuları esas alarak İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü olarak hem kendi içimizde hem de muhatap olduğumuz gerek derneklerle gerekse vakıflarla ve bu alanın aktörleriyle sürekli görüşmeye çalışıyoruz. Bu düşüncelerle Eğitdekder’in ikincisini düzenlemiş olduğu Teknoloji ve Eğitim Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Teknoloji alanındaki yapacağımız çalışmalar için güzel örneklere ön açmasını diliyorum. Öğrencilerimize de büyük katkılarda bulunmuş olmasını diliyorum. Tekrar 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor bayramınızı kutlayarak sizleri saygıyla selamlıyorum.”

23-05-201823-05-201823-05-201823-05-201823-05-201824-05-201824-05-201824-05-201824-05-201824-05-201824-05-2018

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.