İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Siber Güvenlik Strateji Geliştirme Toplantısı

İl Müdürlüğümüzün siber güvenlik strateji geliştirme toplantısı, Cankurtaran Öğretmenevi’nde yapıldı.
Siber Güvenlik Strateji Geliştirme Toplantısı

Değişen dünya şartlarında tüm kurumların siber güvenlikle ilgili sorunların çözümüne yönelik sorumluluk almaları, yenilikçi çözümler üretmeleri ve ortak iyi için mücadele etmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede İstanbul Millî Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı, İl Müdür Yardımcısı Murat Altınöz, Müdürlüğümüz Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Siber Güvenlik Ekibi ve 5 farklı üniversiteden alanlarında uzman 7 akademisyen strateji geliştirme toplantısında bir araya geldiler.

 

Cankurtaran Öğretmenevi’nde 19 Ekim 2018 saat 18.00’de yapılan toplantıya, Trakya Üniversitesinden Doç. Dr. Nilgün Tosun; İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, Doç. Dr. Serap Emir, Dr. Zerrin Ayvaz Reis;  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’dan Dr. Muhammed Ali Aydın; Boğaziçi Üniversitesinden Doç. Dr. Bilgin Metin; İstanbul Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Nafiz Ünlü katıldı. Toplantıda, siber güvenlik ve sosyal medyanın doğru kullanımı konularında önümüzdeki dönemin yol haritası üzerinde duruldu. İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı öncülüğünde hedefler belirlendi.

 

                               Siber Güvenlik Lisesi İhtiyacı

 

Toplantıda, tüm dünyada son hızla gelişen yapay zekâ teknolojileri ve bu teknolojilerin eğitim öğretim süreçlerine dâhil edilmesi hususundaki görüşler paylaşıldı. Çok köklü değişiklikler içindeki akışkan dünyada siber güvenlik alanında okullarımızda yapılması öngörülen çalışmaların neler olabileceği ayrıntılı bir şekilde müzakere edildi.  Türkiye’de siber güvenlik alanında yetişmiş nitelikli uzman ihtiyacının karşılanması amacıyla tematik bir “Siber Güvenlik Lisesi” ihtiyacının ortaya çıktığı belirtildi.

Bunun dışında teknomedyatik dünyada, sanal âlem, internet bağımlılığı, bilinçli sosyal medya kullanımı, siber ahlak, dijital okuryazarlık ve dijital birey konularındaki yaklaşımlar üzerinde duruldu. Dijital içeriğe ulaşım ve dijital içerikle etkileşim sürecinde olup bitenleri bütünlüklü bir şekilde değerlendirmenin önemine değinildi. Çünkü bireyler, iç içe geçen bağlantıların, multimedyanın,  etkileşimli grafiklerin ve simülasyonların yer aldığı internet sitesinde gezinirken karar verme mekanizmasını harekete geçirebilmelidir. Bu çerçevede olumsuzlukları azaltacak bir çıkış yolu bulmak için eğitim ortamlarında eleştirel bilinci yeşertecek çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

 İstanbul’da “Bayrağı Yakala” (Capture The Flag) adıyla 6 Haziran 2018 tarihinde yapılan yarışmanın önemine dikkat çekildi.  Böylesi bir yarışmasının ülkemizde siber güvenlik alanındaki yetenekli öğrencilerimizi keşfetmek için Türkiye genelinde yapılması gerektiğine ilişkin fikirler paylaşıldı.

 

İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı,  siber güvenlik alanındaki çalışmaları çok değerli bulduğunu ve önümüzdeki dönemde akademisyenlerle birlikte İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile toplantıda konuşulan projelerin desteklenerek hayata geçirileceğini belirtti. 

26-10-201826-10-201826-10-201826-10-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.