Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, eğitimdeki sosyal sürecin ve paydaşlarla iş birliğinin önemini vurguladı. Yentür, "Toplantının ana amacı burada bir araya gelen değerli öğretmenlerimizden gelen görüşleri, önerileri ve değerlendirmeleri dikkate almak. Eğitim, bireylerin sadece akademik gelişimini değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimini de kapsayan bir süreçtir. Bu süreçte karşılaşılan sorunlara hep birlikte, kolektif bir yaklaşımla çözümler üretmeliyiz." şeklinde konuştu. Müdür Yentür, bu toplantının birlikte hedeflere ulaşmanın yollarını araştırma ve bu yolda birlikte ilerleme anlayışını pekiştirmek adına büyük bir fırsat olduğunu belirtti.
"Her öğrenci kendi içerisinde benzersiz ilgi alanlarına, yeteneklere ve özelliklere sahip"
İl Milli Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Rehberlik Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yentür, "Bu kurulun çalışmaları, İstanbul ve ülkemizin eğitim kalitesine büyük katkılar sağlayacak" dedi. Rehberlik servisleri ve özel eğitim çalışmalarının, eğitimde kritik bir role sahip olduğunu vurgulayan Yentür, bu alanların şehirlerimizde düşünce oluşturma merkezleri olarak önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti. Yentür, eğitimin sosyal bir süreç olduğunu ve her bireyin özel olduğunu vurgulayarak, "İnsan, çok yönlü bir varlık. Her öğrenci kendi içerisinde benzersiz ilgi alanlarına, yeteneklere ve özelliklere sahip. Bireyselleştirilmiş eğitim planlarımız, her bireyin bu benzersizliğini takdir etmek için oluşturulmuştur" şeklinde konuştu.
"Rehberlik çalışmaları çocukların ruhuna dokunmada en önemli alanlardan biridir"
Yentür konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en temel özelliği duygularla yapılan bir meslek olmasıdır. Bu mesleğe duygularımızı kattığımız zaman, tüm öğrencilerin biricik ve özel olduğu bilinciyle, öğrencilere dokunma imkânına ve farkındalığına erişmiş olacağız. Öğretmenlik meslek grubu içerisinde hayatımızda çok önemli yer edinen öğretmenlerimiz vardır. Sınıf öğretmeninden tutun, branş öğretmenlerine kadar bir cümlesiyle, ufak bir dokunuşuyla bize kılavuz olmuş, geleceğimize fener olmuş ve ışık saçmışlardır. Öğretmenlerimizin küçük dokunuşları, öğrencilerin geleceğine çok büyük kapılar açan birer vesiledir. İşte bu noktada rehberlik servislerine ve rehber öğretmenlerimize çok önemli ve kilit bir rol düşmektedir. Rehberlik çalışmaları çocukların ruhuna dokunmada en önemli alanlardan biridir. Bunu altı şubat depreminde sonra yaşanan psikolojik sarsıntılardaki rolünde de gördük. Rehberlik servisleri öğrenci, veli, öğretmenlerin psikolojik sağlamlığına yönelik yapacağı çalışmalar bu anlamda çok değerli bir yere sahiptir."
Konuşmasında okul ziyaretlerinin önemine değinen Yentür, okul ekiplerinin programlı ziyaretlerle önemli bilgilere ulaşacağını ve bu bilgilerin siber güvenlik, çocuk mahremiyeti ve dijital bağımlılık gibi konularda kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Yentür ayrıca, gelecekte oluşturulacak dijital platformların velilerin sorunlarına çözüm bulma konusunda önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Eğitim sektöründeki her dakikanın kıymetli olduğunu aktaran Yentür, öğretmenliğin sadece belirli saatlerle sınırlı olmadığını, rehberlik servislerinin de öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılamak için hazır olması gerektiğini belirtti. Yentür, rehberlik servisleri arasında bilgi paylaşımının artırılmasının önemine de dikkat çekti.