İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Öğrenme Şenlikleri İstanbul’da Başladı

3. İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri Sultanahmet Meydanı´nda başladı.
Öğrenme Şenlikleri İstanbul’da Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Öğrenme Şenlikleri kapsamında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul 3.Öğrenme Şenliği başladı.

Sultan Ahmet Meydanında “Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri ve Hayat Boyu Kardeşlik” Teması ile yapılan şenliğe İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin, Valisi Yardımcısı Sayın Ahmet Hamdi Usta, Beykoz Kaymakamı Sayın Ahmet Katırcı, MEB Müsteşar Sayın Yardımcısı Ercan Demirci, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Ömer Faruk Yelkenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan şenlikte, Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi mehteran takımı sahne aldı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri´nde yaygın eğitimin semerelerini göreceklerini belirterek, önce öğrenen, sonra öğrendiğini pratiğe aktararak eser haline getiren kursiyerlere teşekkür etti.

Hayat Boyu Öğrenmek

Amaçlarının hayat boyu öğretmek olduğunu ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sene özellikle vatandaşlarımızın beğenisine sunmak için biraz daha çaba harcadık. Buradaki emeklerin zayi edilmemesi lazım… Arkadaşlarımızın buradaki emeklerinin bilinmesi lazım… Bilinsin ki onlara şevk gelsin, insanlar daha fazla bu tür eğitim kurumlarına müracaat etsinler. Amacımız, beşikten mezara herkese bir şeyler öğretmek. Bugün Hayat Boyu Öğrenme kapsamında 150 civarında program icra ediyoruz. Vatandaşlarımız yeni bir eğitim, kurs isterse onları da değerlendiririz.”

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, eğitimin sadece okulda olmayacağını hatırlatarak, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü´nün örgün eğitim dışındaki bütün eğitim faaliyetlerinin merkezi olduğunu kaydetti.

Bir Farkındalık Festivali

Şenlikte öğrenciliği benimseyen bütün vatandaşların, ürettikleriyle bizim için onur vesilesi olduğunu ifade eden Demirci şöyle devam etti:

“ Bu festival, yapmış olduğumuz işin hem keyfiyetini (niteliğini), hem kemiyetini (niceliğini) hissetmemiz hususunda bir şölen havasında bir farkındalık festivali. Bu festivalin, bizi hedeflediğimiz sonuçlara ulaştırmasını temenni ediyorum.”

Çok Anlamlı Bir Tema…

İl Millî Eğitim Müdürü Yelkenci ise, öğrenme şenliklerinin bu yıl düzenlediğimiz temasının “Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri ve Hayat Boyu Kardeşlik” olduğunu anlatarak: “Aslında Türk milletinin önemli hasletlerinden biri olan ve özellikle güncel meselemiz Suriye savaşının yansımaları neticesinde ülkemizde ve İstanbul’umuzda eğitim görmekte olan 60 bin öğrenciyi de düşündüğümüzde ve onlara kucak açan bu yüce milleti düşündüğümüzde bu sene bu temanın çok anlamlı olduğunu özellikle söylemek gerekir.”

Beşikten Mezara Kadar…

Hayat boyu öğrenmeyi beşikten mezara ilim talep etme şeklinde ele alınmasıyla bu yaklaşımı çok önemsediklerini vurgulayan Yelkenci şöyle devam etti:

“İstanbul’da 2016 -2017 Eğitim-Öğretim yılında hayat boyu öğrenmenin 150 programına başvurmuş ve eğitim almakta olan 512 bin kursiyerin bugüne kadar 232 bini Halk Eğitim Merkezlerinde 1095’i de Olgunlaşma Enstitülerinde sertifika almaya hak kazandılar. Sene sonuna kadar da kalan bölümün  önemli bir kısmını sertifikasını programların takvimi itibariyle alacaklarını ve bu yönde çalışmalarımızın devam ettiğini özellikle söylemek istiyorum. İstanbul’da Beyoğlu ve Beşiktaş’ta ikişer, Kadıköy’de dört, diğer ilçelerimizde birer tane olmak üzere toplam 44 Halk Eğitim Merkezimiz ile Beyoğlu ve Üsküdar’da 2 Olgunlaşma Enstitüsü ile hayat boyu öğrenme alanındaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaların semerelerinin kamuoyuyla paylaşılmış olduğu ve bu noktada hayat boyu alanında çalışan idareci arkadaşlarımızın, eğitimci arkadaşlarımızın, bu kurumlarımızdaki müdürlerimizin ve katılan kursiyerlerimizin motivasyonu noktasında çok önemli olan Hayat boyu öğrenme şenliklerine bu yıl ilginin geçen yıllara göre daha çok daha fazla olduğunu görmek bizi ayrıca mutlu etmektedir.”

Konuşmaların ardından Beykoz Çavuşbaşı Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Osmanlı kıyafetleri defilesi, seyirciler tarafından büyük ilgi gördü. Defilede Osmanlı padişahları ve saray sultanları da temsili kıyafetlerle canlandırıldı.

Vali Şahin ve İl Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği stantları gezdi.

17-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-201717-05-2017

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.