Millî Eğitim Bakanlığımız, koronavirüs tedbirleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki üretim kapasitesini harekete geçirmişti. Bu kapsamda, temizlik ve dezenfeksiyon ürünlerinden maske üretimine, tek kullanımlık önlük ve tulumdan yüz koruyucu sipere kadar çok çeşitli ürünlerin seri üretimine geçildi. Bu sayede mesleki eğitim hem algı hem de kapasite olarak daha güçlü hâle geldi.
Mesleki ve Teknik Eğitimin Stratejik Boyutu
Koronavirüsle mücadele sürecinde meslek liselerimizin maske üretmeye başlaması önemli bir boşluğu doldurdu. Koronavirüs salgınına karşı sağlık çalışanları canlarını ortaya koyarak mücadele ederken, onların ihtiyacı olan cerrahi maske, tek kullanımlık önlük ve tulumların önemli bir kısmı meslek liselerimizin atölyelerinde üretiliyor.
Bu kapsamda Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde şu ana kadar yüzbinlerce maske üretildi ve dağıtıldı. En fazla üretimi ise İstanbul yaptı. Millî Eğitim Bakanlığımızın koordinasyonunda maske üretimi için gerekli adımları atan İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızda yoğun ve seri şekilde üretim yapılıyor. Tüm bu süreç güçlü mesleki ve teknik eğitimin stratejik boyutunu göstermesi açısından çok anlamlı...
Özveri, Üretim ve Dayanışma
İlimizdeki meslek liselerimizin özverisi ile üretilen 100 bin 50 adet maske valiliğimizin koordinasyonu ile 39 ilçe kaymakamlığına ücretsiz olarak ulaştırıldı. Maske üretimi ve dağıtımının artarak dayanışmayla devam ettiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, "İstanbul'da Valiliğimizle koordineli şekilde ihtiyaç duyulan noktalara maskeleri ulaştırıyoruz. Üreten meslek liselerimiz bu süreçte tüm kapasitesiyle milletimizin yanında yer aldı. Güzel, sağlıklı ve umutlu günlerin geleceğine dair inancımızla birlikte mesleki eğitimi daha fazla güçlendirmek için heyecanımız da arttı. Okullarımızda fedakârca gayret gösteren mesleki eğitim öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve bu heyecanın, bu çabanın parçası olan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.