İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İstanbul Öğretmen Akademileri Son Dersi

İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Öğretmen Akademileri 2016-2017 sezonu son dersini yaptı.
İstanbul Öğretmen Akademileri Son Dersi

Eğitim alanında niteliği arttıracak çalışmaların akademik birikime yaslanmasını ve buna uygun şekillenmesini amaçlayan İstanbul Öğretmen Akademileri 2016-2017 sezonu kapanış programı düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu´nda yapılan kapanış törenine, İstanbul Millî Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci´nin yanı sıra İlçe Millî Eğitim Müdürleri, akademisyenler ve akademi kapsamında eğitim gören çok sayıda öğretmen katıldı.

Bilim (Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk-İslam Düşüncesi ve Bilimi Enstitüsü, Bilim Olimpiyatları Enstitüsü), Edebiyat, Lisan, Müzik ve Sanat olmak üzere 5 akademiden 3 enstitüden oluşan öğretmen akademilerine İstanbul genelinde görev yapan 350 öğretmene alanlarında yetkinliği olan akademisyenler, yazar ve sanatçılar tarafından eğitim verildi.

Akademinin kapanış programında son dersi veren İl Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, bu programla tek tek her bir akademinin, akademinin bütünü hakkında daha geniş bir fikir sahibi olduğunu ifade etti.

Neden Öğretmen Akademileri

Yelkenci, İstanbul Öğretmen Akademilerinin aslında İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü vazifesine atanmasıyla beraber, genel eğitime dair konular üzerinde düşünürken gündeme gelen birkaç projeden biri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti.

 “Neden öğretmen akademileri? Çünkü eğitimle uzaktan yakından bir şekilde ilişkisi olan hemen herkes, müfredat ve öğretmen yetiştirme meselesini eğitimin iki temel sorunu olarak görüyor. Bu sorunlara yönelik olarak ne yapabiliriz, noktasında düşündüğümüzde öğretmenin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini, öğretmenin çeşitli bilgilerle mücehhez hale getirilmesi gerektiğini fark ettik.  Zira öğretmenimizin sahada öğrenciyle karşı karşıya gelirken ihtiyaç duyduğu donanımlara sahip olması gerektiği malumu ilamdır. Bu bakış açısıyla bir gönüllük esasına dayalı olarak, insan, mekân ve yöntem üzerinden, yani belli bir ruha ve ambiyansa sahip olan mekânlarda asırlardır işin üstadı olanlarca biriktirilmiş olanın doğrudan öğretmenlerimize aktarımını mümkün olabildiği kadar sivil bir programla hayata geçirilmesi gerektiğini düşündük. İşte İstanbul Öğretmen Akademileri bu şekilde doğdu.”

Farklı Disiplinlerin İmkânları

Akademiye devam eden öğretmenlerin kendi çevrelerini etkileyebileceği beklentisi içinde olduklarını ve bununda beklenildiği gibi gerçekleştiğini vurgulayan Yelkenci, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu sene akademiye devam eden öğretmen arkadaşlarımızla seneye iki dönemde yapılacak olan akademilerle beraber ikişer etkinlik yapacağız. Bundan sonra siz bize katkıda bulunacaksınız. Buradan aldığınız pozitif enerji ile bizlere mutlaka yardımcı olacaksınız. Öğretmenlerimizin, insanın kültürel dünyasının çeşitli boyutlarıyla donanmasını istiyoruz. Sanat akademisinde matematik öğretmeniniz olmalı, müzik akademisinde müzik branşı dışında öğretmenlerimiz olmalı. Bir öğretmen derdini anlatırken müzik branşından veya farklı branşlardan istifade etmeli.”

 Konuşmasının ardından İl Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, akademinin son dersini yaptı.

Dersin ardından İl Millî Eğitim Müdürü Yelkenci, her akademiden birer öğretmene katılım belgesi verdi.

 

Programın sonunda ünlü müzisyen Göksel Baktagir, Doğu Rüzgârı grubu ile konser verdi.

 16-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-201716-05-2017

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.