MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM İLE EKONOMİK KALKINMA KONFERANSI İSTANBUL'DA DÜZENLENDİ
303
17:36
25.03.2022

Konferansta kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş dünyası bir araya geldi. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Nazan Şener, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, Alman Kalkınma Bankası Ankara Bölge Ofisi'nden Utku ÇİL, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Türkiye'deki Mültecilere Mali Yardım Aracı Bölüm Başkanı Sayın Libor CHLAD konferansa katılım sağladı. Yetkililer, eğitim ve istihdam alanında yapılan çalışmalardan bahsederek iş dünyasına seslendi.

"Eğitim, üretim ve istihdamın birlikte ele alındığı çok yönlü projeler"

İstanbul İl Mill Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, yaptığı konuşmada, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün, Millî Eğitim Bakanlığının genel yol haritası içerisinde mesleki eğitimin gelişimi noktasında büyük bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Bu çalışmaların, Bakanlığın mesleki eğitimle ilgili yeni vizyonu doğrultusunda her geçen gün yol kat ederek devam ettiğini ifade eden Yazıcı, eğitimin, üretimin ve istihdamın birlikte ele alındığı çok yönlü projelerin ve katkıların ardı ardına geldiğini anlattı.

"Fiziksel eğitim ortamlarının geliştirilmesi büyük bir öneme sahip"

İl Müdürümüz Levent Yazıcı, meslek eğitimin gelişiminin farklı bileşenleriyle beraber sürdüğüne dikkati çekerek, "Bu bileşenler içerisinde SEUP da meslek liselerinin özellikle meslek eğitimi yoluyla sosyal ve ekonomik uyumu, bütün öğrencilerimizi içerisinde bütünleştirecek şekilde çok sistematik bir yaklaşımla sürdürülüyor. Bu bağlamda eğitimin çok önemli bileşeni olan eğitimdeki fiziksel eğitim ortamlarının geliştirilmesi büyük bir öneme sahip." dedi. Öğrencileri bütüncül bir anlayışla yetiştirmek için okullardaki kütüphaneler, sanat atölyeleri ve spor ortamlarının bütünlük içerisinde ele alınması gerektiğini dile getiren Yazıcı, "SEUP'un ele aldığı çok yönlü gelişim, bence meslek eğitimi okullarımızda da ayrı bir boyutta önemle devam ediyor. İstanbul'umuzda da birinci uygulamada 13 okulumuz bu kapsamda çok nitelikli bir şekilde ele alındı ve bu süreç tamamlandı. Şu anda da 5'i İstanbul'da 55 okulumuzda bu proje uygulanıyor." diye konuştu.

Konferansın ilk oturumunda "Üretim ve İstihdam Ekosisteminde Mesleki ve Teknik Eğitimin Yeri Paneli" düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odalarından değerli isimler panelist olarak yer aldılar.  İstanbul Ticaret Odası'ndan Levent TAŞ, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Muhsin Koçaslan, Adana Sanayi Odası'ndan Metin Karabacak, Gaziantep Sanayi Odası'ndan Başar Küçükparmak, İstanbul Sanayi Odası'ndan Hakan Çoban, mesleki ve teknik eğitimin bir ülkenin ekonomik büyümesine sağladığı katkının önemiyle birlikte iş piyasasının paydaşları olan sektör temsilcilerinin ekonomik büyüme ve istihdam ile bağlantılı olarak mesleki ve teknik eğitim sistemine ilişkin görüşlerini belirttiler.

Konferansın ikinci oturumunda, "Mesleki ve Teknik Eğitim Mezunlarının İstihdamı Paneli" gerçekleştirildi. Panelde; alan uzmanları, Türkiye'de mesleki eğitim ve istihdam arasındaki fonksiyonel ilişkiyi ele aldı. İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB) Bölge Direktörü Çağlar KAHRAMAN, PİMTAŞ Plastik A.Ş. İnsan Kaynakları Yöneticisi Zeliha Karadağ, İŞKUR Şişli Bölge Müdürü Aycan Savaş, Gültepe Şehit Cihan Erat Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Hoşyiğit özel sektörün kalifiye istihdam ihtiyacı, zorunlu mesleki sertifikasyon uygulaması ve mezunların iş yaşamına uyumu konularını ele aldılar.

 25-03-2022

 

Yayın Tarihi: 25.03.2022