Programa Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Sabahattin Dülger, İl Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri ve il personeli katıldı.
Açılış öncesinde Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi müzik topluluğu tarafından musiki icrası yapıldı. Protokol konuşmalarından sonra Kağıthane Halk Eğitimi Merkezi Yiyecek İçecek Bölümü kursiyerleri tarafından hazırlanan kokteyl ikramı yapıldı.
Programda konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Sabahattin Dülger, hızla değişen ve gelişen dünyada öğrenmenin hayat boyu sürdüğünü vurgulayarak şunları ifade etti:
Hayat Boyu Öğrenme kurumlarını, insanların yaşamları boyunca deneyimledikleri bilgi ve becerilerin sürekli gelişimi, mevcut öğrenme fırsatları hakkında bilgi edinerek gerek kişisel gerekse mesleki gelişimleri açısından daha iyiye ulaşma potansiyelini en üst düzeye çıkarabilmeleri amacıyla zamandan ve mekândan bağımsız ücretsiz eğitimlere erişimleri için bir fırsat olarak görüyoruz. Bununla beraber; halk eğitimi merkezlerimizin etkinlik ve uygulamalarına ilişkin kalite geliştirme süreçleri işletilirken diğer yandan öğrenmenin gücüne olan inancımızla bağımlılıkla mücadele, toplumsal farkındalık, aile eğitimi gibi alanlarda gerçekleştirmekte olduğumuz çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine yönelik eğitimler vermekte ve projeler yürütüyoruz. Bugün hep birlikte ortaya koyduğumuz 38 kurum ve 236 ürünün yer aldığı İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Ürün Kataloğuİstanbul'da faaaliyet gösteren olgunlaşma enstitüleri ve halk eğitimi merkezleri tarafından üretilen ürünlerin tanıtılması amacıyla hazırlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."
Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, "Aslında öğrenmek hayat demektir yaşamın belki de en önemli unsurlarından birisi öğrenmektir. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren öğrenmeye başlıyoruz. Öğrenmeyi ne kadar hızlı gerçekleştirirsek o yönde çok yönlü bir gelişme sağlayabiliriz. Medeniyetimizin özünde de öğrenmek vardır. İlk kelimemiz olan Oku! emri de bunun göstergesidir. Hep beraber belli bir düzeyde farklı bir bilgi edinmenin unsurlarından biri de okumaktır. Okumak ve birlikte etkileşimli ortamlar oluşturmak ve her ortam her yaşta bunları sürdürebilmek çok önemlidir. Yaşam boyu öğrenmenin Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı Hayat Boyu Öğrenme birimi aracıyla bize sağladığı çok önemli katkılar var. Her alanda geniş yelpaze sundu bizlere meslek edindirmeden hobilere kurslara kadar bütün becerilere veya tamamen yeni bir alanda gelişmeye sağlamaya yönelik modüller geliştirmiştir Bugün burada beraber çalışarak ortaya koyduğumuz bu katalog da Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımızın geniş alanda birçok dalda sunduğu hizmetin bir belgesi niteliğinde. Emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu konuda çok ehemmiyetle çalıştılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.
38 kurum ve 236 ürünün yer aldığı İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Ürün Kataloğu 162 sayfadan oluşuyor. Katalog, Bakanlığımızın bütün genel müdürlüklerine, 81 ilin valiliklerine, il millî eğitim müdürlüklerine, il halk kütüphanelerine gönderilecek.