İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Gökyüzü Heyecan Verici

İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki astronomi öğretmen eğitimi, öğrenme ortamlarımızı gökyüzü ile buluşturmanın önemini ortaya koydu.
Gökyüzü Heyecan Verici

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz güçlü yarınlar için eğitim ortamlarımızın niteliğini artıran, çok yönlülüğüyle öne çıkan ve en önemlisi de ilham veren yeni fikirlerle hareket ediyor. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ufkunu açmanın birbiriyle bağını kuran projelerimiz bunun doğal bir neticesi. Günümüz çocuk ve gençlerin en çok ilgi duyduğu alanların başında astronomi ve uzay bilimleri gelmektedir.  Bu bağlamda Ataşehir’de düzenlenen Astronomi Öğretmen Seminerleri İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Öğretmen Akademileri kapsamına alındı.

Astronomi Öğretmen Seminerleri ile fen bilimleri öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerin astronomi eğitimi konusunda ders programlarında yer alan astronomi kavramları konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

Böylece öğretmenlerimizin öğrencilerine astronomi kavramlarını nasıl öğretebilecekleri konusunda uygulamalı etkinliklerle tanışma fırsatı sunacak bilimsel ve akademik bir ortamın oluşturulması hedefleniyor.

Çalışma, astronomi temel konularıyla ilgili seminerler, gökyüzü gözlemleri, astronomi eğitimiyle ilgili atölye çalışmaları (güneş saati modeli, gök atlası, iğne deliği kamerası vb.) ve astronomi eğitimi konularının öğretim programlarıyla ilişkilendirilmesi etkinliklerini içeriyor.

Değişen ve Gelişen Eğitim Dinamikleri

Astronomi öğretmen eğitimi ile Türkiye’nin astronomi alanında önde gelen isimleri öğretmenlerimizle buluştu.    İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürleri ile Bilim ve Sanat Merkezi ve Ataşehir’deki okul müdürlerinin katılımı ile başlayan seminerin açılış konuşmasını İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hülya Özyürek yaptı

Astronomi Öğretmen Seminerlerini ilgiyle ve heyecanla takip ettiğini belirten Özyürek konuşmasında, Türkiye’nin farklı illerinden gelen astronomi alanındaki en yetkin akademisyenleri Ataşehir’de misafir etmekten büyük onur duyduklarını söyledi. Seminerlerin önemini hatırlatan Özyürek, “İstanbul BİLSEM olarak temel amacımız merkezimizde eğitimine devam eden öğrencilerimizin özel yeteneklerinin keşfedilmesi ve bu yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmalarını sağlamaktır.” dedi. Özyürek bu amaca ulaşabilmek için öğretmenlerin de değişen ve gelişen eğitim dinamiklerini yakalamaları gerektiğini kaydetti. 

 Özyürek, Bilim ve Sanat Merkezinin öğretmen eğitimlerini desteklediğini ve aslında öğretmenlik mesleğinin sürekli yeni yöntemlerin keşfini içeren bir meslek olduğunu vurguladı.  Yapılanların, tek kişiyle değil hep beraber adeta bir koro hareketiyle başarıldığını kaydeden Özyürek, seminerlere katkı sunan herkese teşekkür etti.

Teori ve Atölye Çalışmaları

Oldukça verimli geçen seminerlerde Prof. Dr. Zeki Aslan, Prof. Dr. Dursun Koçer Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Serdar Evren, Dr. Ayşegül F. Yelkenci, Dr. Korhan Yelkenci, Uğur İkizler, Tahsin Demirciler ve Mert Koçer sunum yaptı.

Üç gün süren seminerlere Ataşehir ve İstanbul’daki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde görev yapan 100 fen bilgisi ve sınıf öğretmeni katıldı. Öğretmenlerimiz hem teorik bilgi aldı hem atölye çalışmaları yaptı. Ayrıca gece ve gündüz gökyüzü gözlemleri yapıldı.

İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki astronomi atölyesinden öğrencilerimizin de katıldığı seminer meraklı sorularla renklendi.

 

14-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-201914-03-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.