İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

GESS Turkey’de Hârezmî Eğitim Modeli Rüzgârı

Farklı kademelerdeki eğitimcileri bir araya getiren, küresel pazar liderlerinden eğitim çözümleri sunan, fark yaratan ve yıl ikincisi düzenlenen Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı - GESS Turkey’de Hârezmî Eğitim Modeli uluslararası ziyaretçilerden ilgi gördü.
GESS Turkey’de Hârezmî Eğitim Modeli Rüzgârı

Açılışını Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Reha Denemeç ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı’nın yaptığı Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı - GESS Turkey, WOW İstanbul Kongre Merkezi’nde 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.

Açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Reha Denemeç, teknoloji ve eğitimin bir araya gelmesinin önemli avantajlar sağladığını söyledi. Eğitimin insanın doğumundan hemen sonra aile içinde başladığını, okul öncesi ve okul dönemiyle hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu anlatan Denemeç, bu süreçte okul öncesi dönemin en önemlisi olduğunu vurguladı.

Vizyon Belgemizde Öğretmen En Önemli Aktör

Denemeç; “Çocuğun yetişmesine katkı veren birçok unsur var. Bunlardan en önemlisi öğretmen… Öğretmen olmadan bizim bir insanı, bir noktadan alıp, ülkeye, insanlığa faydalı bir hale getirmemiz mümkün değil. Yeni dönemde vizyon belgemizde açıklandığı gibi sistem öğretmen merkezli olacak” dedi.

Eğitimde teknoloji kullanımının bir diğer önemli faydasının da fırsat eşitliğinin yakalanabilmesi olduğuna dikkati çeken Denemeç, şunları kaydetti:

“Türkiye büyük bir ülke ve 81 milyon nüfusu var. Devlet olarak, ülkemizin en ücra köylerine kadar eğitim faaliyetlerini götürmekteyiz. Bizim aynı kalitede insan gücünü her yere göndermemiz, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok zor. İşte eğitimde teknolojinin devreye girmesi, bu anlamda ve noktada çok önemli… Eğitimde fırsat eşliğini sağlayacak, okullar ve bölgeler arasındaki farkı asgariye indirecek bir enstrüman teknoloji. Teknolojideki gelişmeler, özellikle eğitimde çok daha uygulanabilir bir takım hizmetleri de beraberinde getiriyor. Bunları akıllıca kullandığımız zaman, nüfusunuz büyük de olsa, çok ufak yerlere ulaşmanız zor da olsa, teknoloji ile her noktaya erişim mümkün oluyor.”

“Çocuklarımıza en küçük köyde dahi aynı imkânı sağlamak, bizim devlet olarak boynumuzun borcu.” diyen Denemeç, bu kapsamda FATİH Projesi’ni başlattıklarını hatırlattı.

Bu projenin, Millî Eğitim olarak Türkiye’nin yaptığı teknoloji anlamındaki en büyük yatırım olduğunu ifade eden Denemeç;  “Şu an okullarımızda toplamda 470 bin akıllı tahta var. Bu akıllı tahtaların içeriğini eğitim yazılımlarıyla daha da iyi hale getirdiğimiz zaman işte o zaman eğitimde fırsat eşitliğini yakalamada da büyük bir adım atmış olacağız” dedi.

Eğitimin Geleceğine Katkı Sağlamak

İstanbul Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı da, fuarın açılışının 2023 vizyonunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmasının ardından yapılmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Vizyon Belgesinde de ifade edildiği gibi, eğitimin yeni tasarımları eğitimin geleceğine yön verecek. Burada, eğitimle ilgili çok yönlü konferans ve atölyeler oluşacak. Millî Eğitim Müdürlüğü olarak biz de İstanbul’da iki yıldır uyguladığımız Hârezmî Eğitim Modeli’ni de bir katkı olarak paylaşımcılarımıza sunacağız. Umarım buradaki bütün konuştuklarımız çok yönlü olarak da eğitimin yeni tasarım ve geleceğine katkı sağlayacak. Önümüzdeki yeni eğitim geleceğinde bizler de hep birlikte konuştuklarımız ve ürettiklerimizle tasarladıklarımızla katkı sağlamaya çalışacağız.  Buradaki çalışmaların eğitim geleceğimize çok yönlü katkılar sağlayacağını ümit ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Denemeç, Yazıcı ve davetlilerin katılımıyla fuarın açılışı gerçekleştirdikten sonra davetliler fuarı gezdi.

FATİH Projesi ve Hârezmî Eğitim Modeli

GESS Turkey’in standartlarında bu yıl ağırlıklı olarak öğrencilerin üretim becerilerini geliştirmeye yönelik setler, eğitim atölyeleri, yeni nesil eğitim materyalleri, programlanabilir robotlar, kodlama setleri, eğitimdeki dijital dönüşümü ortaya koyan elektronik bilgi kaynakları, bilimsel olarak geliştirilen ilgi çekici eğitim platformları gibi yenilikler sergilendi. Fuarda, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Bilişim Teknolojileri Koordinatörlüğü gelecekte kitapların nasıl olabileceği hakkında öğretmenlerimiz ile bilgi alışverişinde bulundu. Ayrıca geçmişten günümüze FATİH Projesi konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu Hârezmî Eğitim Modeli uluslararası ziyaretçilerin dikkatini çekti.  Çin’den gelerek fuarı standımızı ziyaret eden DFRobot iş geliştirme Müdürü Rachel Zhang’e eğitim modeli ana hatlarıyla anlatıldı.  Hârezmî Eğitim Modelini uygulayan okullarımızdan Arnavutköy Cemal Reşit Rey İlkokulu öğrencilerimiz Kayrasu Koçak, Buğra Mehmet Özyurt ve Bahçelievler Yayla İlkokulundan ikiz kardeşler Tuana Huriye Yöneyler, Kayra Mehmet Yöneyler FATİH Projesi standında kodlama çalışması yaptı.

WOW İstanbul Kongre Merkezi’ndeki fuar 27 Ekim Cumartesi günü sona erdi.

30-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-201830-10-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.