Erken Çocukluk Dönemi Akademisi, güncel uygulamaları takip eden, entelektüel ufkunu genişletmeye istekli öğretmenlerimiz için eğitimler düzenledi. Erken çocukluk eğitiminde alanında uzman akademisyenleri, yazarları ve sanatçıları öğretmenler ile buluşturmaya devam eden akademimizde, özellikte uzaktan eğitimde niteliği artırmaya yönelik eğitimler düzenlendi. Bu süreçte, çevrim içi eğitimlere ilgiyle katılan öğretmenlerimizle erken çocukluk eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması, verimli uzaktan eğitim uygulamaları, şartları elverişiz ortamlarda bulunan çocuklar için nitelikli eğitim, çocuklar ve topluluklar için felsefe eğitimi, nitelikli çocuk edebiyatı eserleri, çevrimiçi oyunlar ve masal anlatıcılığına dair atölye çalışmaları hız kazandı
Dünyanın En Büyük Duvarsız Anaokulu
Erken Çocukluk Dönemi Akademisi'nde Prof. Dr. Belma Tuğrul ile gerçekleştirilen eğitimin ilk bölümünde EBA Anaokulu'nun açılış serüveni, uzaktan eğitimde niteliği artırmaya hedefleyen çalışmalar anlatıldı. Eğitime öğretmenlerimizin uzaktan eğitimde yaşadıkları zorluklara değinerek devam eden Prof. Dr. Belma Tuğrul, yapılan çalışmaların Türkiye'de erken çocukluk eğitiminin yaygınlaştırılması konusunda çok önemli bir adım olduğunu belirtti.
Cumartesi Buluşmaları
Erken Çocukluk Dönemi Akademisi'nde akademi eğitimlerine ek olarak her cumartesi "Çevrim İçi Oyunlar ve Masalın iskeleti", "Bir Bavul Kitap Atölyesi", "Temel Eneegram Eğitimi ile İnsanı Keşfetmek", "Yaratıcı Drama Eğitim Programı", "Çocuklar için Felsefe Atölyesi", "Mış gibi Atölyesi" gibi seminerlerle öğretmenlerimizle buluşuldu.
Millî Uzay Programı Akademi Eğitimleri
Erken Çocukluk Dönemi Akademisi ile Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi disiplinlerarası çalışarak Türkiye Uzay Ajansı ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile bahar dönemi akademi programı gerçekleştirildi. Millî Uzay Programının "Uzay Farkındalığı" alt başlığında yer alan "çocukların ve gençlerin uzaya ilgisini yükselterek, bu alanda meslek seçmeye teşvik etmek" ve "eğitimcileri gerekli bilgilerle donatmak" hedefleri kapsamında erken çocukluk eğitimcileri ve ilgili öğretmenler Türkiye Uzay Ajansı Uzay Bilimleri Daire Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük ile buluştu. Küçük, Türkiye'deki çalışmalara, Türkiye Uzay Programı'nın öncelikli hedeflerine ve güncel uzay araştırmalarına dair açıklamalarda bulundu. Dr. Öğr. Üyesi Sinan Aliş "Mars Araştırmalarında Yeni Teknolojiler ve Gelişmeler" konusunda güncel çalışmalar hakkında paylaşımda bulundu. Dr. F. Korhan Yelkenci, temel uzay bilimleri, çalışmaların tarihsel süreci hakkında bilgiler verdi. Araş. Gör. Süleyman Fişek, uzay araştırmalarının insan yaşamına etkileri konusunda günlük hayatta kullandığımız pek çok teknolojik ürünün uzay araştırmalarında üretildiğine dair çarpıcı bilgileri aktardı. Programda Dr. Öğr. Üyesi Asuman Gültekin Annak, uzay havası konusuna değinerek aslında hem çocuk hem yetişkinlerin merak ettiği uzay havası gözlenmelerine dair teknik bilgileri paylaştı.
Millî Uzay Programı Akademi eğitimleri ile öğretmenlerimize sınıf uygulamalarına ilham olacak öneriler ve kaynaklar paylaşıldı.