İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Eğitim Koçluğu Prensipleri

Umudum Öğretmenim Projesi çerçevesinde eğitim koçluğunun önemi çevrim içi olarak konuşuldu.
Eğitim Koçluğu Prensipleri

Son yıllarda eğitim ortamlarında öne çıkan eğitim koçları, öğrencilerin yeteneklerini fark ederek kendilerini tanımalarını, güçlü yanlarını belirleyerek gerçekçi bir gelecek planı yapmalarını sağlamaya yönelik çalışmalarıyla kendilerinden söz ettirmeyi başarıyorlar. Temelde rehberlik odaklı çalışmalarında her türlü gizlilik ve etik ilkelere hassasiyetle bağlı olan eğitim koçları, ilgilendikleri öğrencinin akademik başarısının artmasına, ileriye dönük hedefler belirlemesine katkı sağlar. Böylece onların toplumda uyumlu bireyler şeklinde başarıyla yetişmelerine imkân sunar.

Yeni Bakış Açıları ve Sorunların Çözümü

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Umudum Öğretmenim Projesi çerçevesinde öğretmenlerimizle eğitim koçluğunun ilkeleri ve önemi çevrim içi olarak konuşuldu. Program sayesinde öğrencilerimizin kendilerine uygun ve heyecan veren hedefler belirlemesi için nelere dikkat edilmesi gerektiği noktasında bir farkındalık sağlandı.

Çevrim içi programa katılan eğitimci Ece Üstgel  "Öğrencilere farklı ve yeni bir bakış açısı kazandırmak, karar verme becerilerini geliştirmek, verimlilik, kendine güven, okul ve özel hayatında memnuniyet, hedefe çok daha kabul edilebilir ve kendinde karşılığı olan yollarla ulaşması, dinamik bir düşünme tarzı geliştirmesi, ne istediğini fark etmesi ve sonunda başarıya ulaşmalarını sağlamak amacıyla verilen bir eğitimdir." ifadelerini kullandı.

Farklı Bir Bakış Açısı

Öğrencilerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini, hedeflerini belirlemelerini ve özgüven kazanmalarını sağlayacak eğitim koçluğu yaygın olarak zannedilenin aksine tavsiye verip çözüm yolunu söylemek yerine o yolu öğrencinin bulmasının yolunu açar. Eğitim koçluğu eğitimlerinde öğretmenler, iletişim dilinde 'ben' demeden konuşmanın imkânını ve çözümlerini kişinin kendi içinde nasıl bulacağı konularında donanım kazanmaktadır. 

Profesyonel bir bakış açısı sunan eğitimler sayesinde ana baba yoksunluğu çeken öğrencilerimizin; kendilerini tanıması, hedefler belirlemeleri, öğrenme becerileri kazanmaları ve yaşadıkları / karşılaşabilecekleri problemlerle baş etme becerileri geliştirilmiş olmaktadır.

Eğitim Koçu Ece Üstgel sunumunda eğitimi kalitesini artırmada koçluk ilkelerinin pratiğe aktarılmasına dair örnekler verdi. Öğrencilerin kendi programlarını kendilerinin belirlemesi ve 'doğru sorular' ile gidecekleri yolu şekillendirmeyi sağlamanın mümkün olduğunu anlattı. Sunum esnasında öğretmenlerden gelen soru ve cevap kısmı ile sunum tamamlandı.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.