Türkiye ve dünya değişirken öğretmenlerin öğretme süreçlerinin farklılaştığını dikkate alan Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi, sınıf yönetimi sürecinde disiplinlerlerarası etkinliklerin yaratıcı olacağına inanıyor. Bu çerçevede günümüzde etkin bir biçimde kullanılan ve öğrenme-öğretme süreçlerinde etkisi pek çok bilimsel çalışmayla kanıtlanan drama yöntemi sıklıkla kullanılıyor.
Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi'nde ayrıca öğretmenlerin tiyatro, görsel sanatlar, ritim ve müzik gibi sanat dallarını deneyimlemeleri ve bu deneyimlerini öğrenme süreçlerine dâhil etmelerini temel alacak etkinlikler tasarlandı. Böylece öğretmenlerimizin farklı sanat biçimlerini deneyimleyerek kendilerini ifade etme, doğaçlama, rol oynama gibi teknikleri kullanarak öğrencilerle birlikte sürekli öğrenen ve kendini yenileyen kişiler olmalarına imkân sağladı.
Çalışmalarını çevrim içi olarak sürdüren akademimizde 95, atölyelerimizde ise 400 öğretmenimiz etkinliklere katıldı. Eğitimler ve Instagram sohbetleriyle alanında çok kıymetli sanatçılar, akademisyenler, eğitimciler ile buluşmalar gerçekleştirildi.
Öğretmenlerimiz Sezen Yüce, Hasan Erkek, Sultan Akdoğan, Arzu Kupsar, Büşra Taşpınar Ertürk, Derya Yıldırım, Şennur Ülker Varol, Nuran Ayaz, Emre Turanlı, Şirin Çetinel gibi sanatçılarımızın ve eğitimcilerimizin tecrübeleri ve birikimleriyle tanıştılar. Bu eğitimleri içeren videolarımız 40 binin üzerinde bir izlenme sayısına ulaştı.
Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademi çalışmalarına katılan öğretmenlerimizin birçok yönlerini keşfedip geliştirdiği görülmektedir. Akademimiz, sınıfta ve ekranda öğretmenliğin bir aktörlük olduğunu ve her dersin bir performans, tıpkı sahnedeki oyuncu gibi sesini, bedenini, jest ve mimiklerini kullanmayı, doğaçlama yapmayı ve seyircisi olan öğrenciye müfredatı bir oyuncu edasıyla etkili bir şekilde sunmayı içerdiğini ortaya koydu.