İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi

Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi bünyesinde öğretmenlerimize hayatın provası drama ve dramaya ait tekniklerin kazandırılması hedefleniyor.
Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi

Türkiye ve dünya değişirken öğretmenlerin öğretme süreçlerinin farklılaştığını dikkate alan Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi, sınıf yönetimi sürecinde disiplinlerlerarası etkinliklerin yaratıcı olacağına inanıyor. Bu çerçevede günümüzde etkin bir biçimde kullanılan ve öğrenme-öğretme süreçlerinde etkisi pek çok bilimsel çalışmayla kanıtlanan drama yöntemi sıklıkla kullanılıyor.

Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi'nde ayrıca öğretmenlerin tiyatro, görsel sanatlar, ritim ve müzik gibi sanat dallarını deneyimlemeleri ve bu deneyimlerini öğrenme süreçlerine dâhil etmelerini temel alacak etkinlikler tasarlandı.

Drama Paylaşım Atölyeleri

Akademi bünyesinde Şişli, Bahçelievler, Kadıköy, Üsküdar, Küçükçekmece, Pendik, Esenler ve Fatih ilçelerindeki öğretmenlerimize drama etkinlikleri çerçevesinde 30 saatlik drama eğitimi verildi. Aynı zamanda Üsküdar, Bahçelievler, Şişli ve Kadıköy ilçelerinde sınıf öğretmenliği, Türkçe ve Türk dili edebiyatı öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği branşındaki öğretmenlerimize branşlarına yönelik olarak drama eğitimleri verildi.

Çatalca İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile "Çatalca Drama Paylaşım Atölyeleri" düzenlendi. Drama yöntem ve tekniklerinin öğretmenlerimiz tarafından daha sıklıkla kullanılması amacıyla "drama ile etkili iletişim, sessiz kitaplar drama ile canlanıyor, drama ile tanışma, erken çocuklukta drama etkinlikleri, ilkokulda drama etkinlikleri, kapsayıcı öğrenme süreçlerinin drama ile tasarlanması ve akran zorbalığının drama ile ele alınması" atölyelerine Çatalca ve çevre ilçelerden 150'ye yakın öğretmen katıldı.

Bir Aktör Olarak Öğretmen Akademisi olarak öğretmenlerle birlikte yüz yüze gerçekleştirilen pek çok eğitim planlandı. Toplamda 56 faaliyet düzenlenmiş, 763 öğretmenle yüz yüze eğitim yapılmıştır. Salgın dolayısıyla gerçekleştirilemeyen yüz yüze eğitimler yerine öğretmenlerimizin de önerileri alınarak çeşitli eğitimler planlanmıştır.

Salgın Sürecindeki Çalışmalar

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen çalışmaların pek çoğu webinar olarak, bazıları YouTube sosyal medya aracı kullanılarak gerçekleştirildi. Webinar olarak gerçekleştirilen eğitimlerimiz eş zamanlı olarak Twitter sosyal medya aracı üzerinden canlı olarak yayınlandı. Çevrimiçi etkinlikleri pek çok öğretmen derslere canlı katılarak ya da sonrasında sosyal medya aracı üzerinden izledi. Öğretmenlerin geri bildirimleri; uygulamaya dayalı olarak gerçekleşen drama ve tiyatro etkinlikleri üzerine konuşmanın, kuramsal olarak tartışmanın ya da derslerde kullanmaya yönelik etkinlik önerilerini ele almanın kendilerini zenginleştirdiği yönündedir.

Akademi çalışmalarına katılan öğretmenlerle yapılan görüşmelerde öğrenilen drama yöntem ve tekniklerinin, oyunların ya da sanat eğitimini kapsayan diğer etkinliklerin sınıf içinde öğrencilerle yaptıkları derslerde kendilerine kolaylık sağladığı, öğrenme sürecini zenginleştirdiği ve daha kalıcı öğrenme sağladığı yönünde bilgiler elde edilmiştir. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik pek çok amacı hedefleyen drama ve tiyatro eğitimlerinin İstanbul ilinde önce öğretmenlere, sonrasında öğrencilere pek çok fayda sağladığı söylenebilir.

30-06-202030-06-202030-06-2020

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.