İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"BİN ENSTRÜMAN BİN UMUT PROJESİ" YIL SONU KONSER PROGRAMI DÜZENLENDİ

Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Gönüllü Hizmet Vakfı koordinesinde yürütülen "Bin Enstrüman Bin Umut Projesi" kapsamında Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda yıl sonu konseri düzenlendi.


Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda 15.00'da düzenlenen konserde, 26 farklı kurumdan öğrencilerimiz ve Müzik Akademisi Öğretmen Orkestrası yer aldı. Orkestra şefliğini Ufuk Uzun'un üstlendiği programa, İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet Nezir Eryarsoy, Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, çok sayıda öğretmen, öğrenci ile veli de yer aldı.

Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Mehmet Nezir Eryarsoy, "Hem müzik hem enstrümanla bir arada olmaları, birlikte olmaları bu kadar değer vermeleri önemli. Bir yıldır çalışıyorlar, aynı zamanda da bir enstrüman sahibi oldular. Bunun değerini bu yaşta görmüş olacaklar. İnşallah bunların içinden çok sayıda virtüöz çıkacak, çok sayıda bestekâr çıkacak, çok sayıda ses sanatçısı çıkacak. Bunlar bizim hepimizin göz aydınlığı hepimizin geleceği inşallah onlara böyle bir ufuk açmış olduk " diye konuştu.

"Bazen dile getiremediklerimizi melodilere dökerek aktarırız"

Müziğin bir anlatım yolu olduğunu belirten Eryarsoy,  "Bazen dile getiremediklerimizi melodilere dökerek aktarırız. Bu müzikal dil, aslında milletlerin kullandığı dillerden bile daha büyük bir etkiye sahiptir. Çünkü müzik dili tüm dünyanın ortak dilidir. Evrensel nitelik taşıyan müzik, çocuklarımızın tüm dünya kültürlerini tanıyıp anlamaları için de bir vesiledir. Müzik aynı zamanda kendi kültür ve geleneklerimizi içselleştirmek için de önemli bir araçtır. Çocuklarımız kendi kültürlerini; müziği ve danslarıyla tanır, milli duyguları gelişir. Bir kültür ürünü de olan müzik, içinde filizlendiği toplumun tüm kültür öğelerini barındırırken bunları geleceğe de taşır." ifadelerinde bulundu.

"Tarihimizin tamamında müzik vardır"

Programda konuşan Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu ise müziğin tarihimizdeki önemine dikkat çekti. İnal, "Müziğin başı ve sonu belli değildir. Tarihimizin tamamını müziğimizle izleyebiliriz. Tarihimizin tamamında müzik vardır, Dede Efendi'den Itri'den bugünlere kadar. Türk milletinin içindeki tüm yüce değerleri, kendi türkülerinde, kendi şiirlerinde belli olur. Bedri Rahmi Eyüboğlu der ki, "Bir türkü duyduğumda şairliğimden utanırım". İşte bizim ozanlarımız, Türk tarihini Türk insanlığını, kişiliğini kimliğini anlatan ozanlarımızdır. " ifadelerini kullandı.

"Çocuklar müzikle kendisini keşfediyor"

Programda konuşan Orkestra Şefi Ufuk Uzun, çocukların müzikle kendisini keşfettiğini vurgulayarak, "Projenin amacı, çocukları enstrümanlarla ve müzikle kavuşturmaktı, buluşturmaktı. Çocuklar bir şekilde çalgıyı elinde bulduğunda ona merakı artıyor. İlgisi varsa daha da yoğunlaşabiliyor. Farklı alanlarda da kendini geliştirebileceğini fark ediyor ve kendisini keşfediyor aslında" dedi.

Program, toplu fotoğraf çekimin ardından son buldu.

11-06-202411-06-202411-06-2024

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.