İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni

Öğrencilerimiz TÜBİTAK tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde 64 madalya kazandı.
Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni

Ortaöğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrencileri temel bilimlerinde çalışmalar yapmak üzere teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda özel eğitim olanakları sağlamak yolu ile gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni Antalya'da yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Ünal yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve yakınları katıldı.

Bilim Olimpiyatları ve Gençlerimiz

Törenin açılışında "Bilim ve Teknoloji Yarışında Bilim Olimpiyatları ve Gençlerimiz" konulu sunum yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, "Bilim olimpiyatları programına bilgisayarda 667, biyolojide 1673, fizikte 822, kimyada 892, matematikte ise 2 bin 286 öğrencimiz, Ortaokul olimpiyatlarına ise matematikte 6 bin 683, bilgisayarda 654 öğrencimiz başvurdu. Bu sene toplamda olimpiyat yarışmaları sürecine 13 bin 677 öğrencimiz dâhil oldu. Bu sayıları geçen yılla karşılaştırdığımız zaman yüzde 90,4'lük bir artış var. Bu artış, ülkemiz açısından bizlere heyecan, motivasyon ve umut vadediyor." dedi.

Prof. Dr. Mandal, TÜBİTAK tarafından 1993'ten bu yana düzenlenmekte olan bilim olimpiyatları ile öğrencilerimizi temel bilimlere yönelterek bilimsel faaliyetin bir öznesi olmalarının amaçlandığı, enerji, gıda güvenliği, temiz çevre, sağlıklı toplum ve dijitalleşme için temel bilimlerin şart olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 2023 hedefinin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer almak olduğuna değinen Prof. Dr. Mandal" Türkiye olarak küresel bir güç olduğumuzu görüyoruz. Ancak bunun sürdürülebilirliği yüksek teknoloji üretimi ile mümkün olabilir. Türkiye bu açıdan değerlendirildiğinde son 15 yılda araştırmaya, teknoloji geliştirmeye yaptığı katkı ve desteklerle, düşük ve orta düşük teknolojiden, orta yüksek teknoloji ülkesine dönüştü. Bu ülkemiz açısından önemli bir değişim oldu. Bu sürecin devamı ancak yüksek teknoloji ile gelebilir."  dedi.

Mentörlük Sistemi ve Dereceye Giren Öğrenciler

Yüksek teknolojiye ulaşmak için nitelikli bilgi ve nitelikli insan kaynağının önemini vurgulayan Başkanımız, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde Olimpiyatların büyük rol oynadığını söyledi. Olimpiyat öğrencilerine çok önem verdiklerini ekleyen Prof. Dr. Mandal, Bilim Olimpiyatlarında derece alan öğrenciler için Mentörlük sistemini hayata geçirdiklerini ifade etti. Yeni sistem sayesinde Olimpiyat öğrencilerinin kariyerlerinin her aşamasında izlenmesi ve desteklenmesi sağlanacak dedi. Olimpiyatlara katılmaya başladığımız dönemden itibaren bu sene ilk defa olimpiyatlarda tüm dallarda madalya kazanıldığını vurgulayan Prof. Dr. Hasan Mandal, bu başarılarından dolayı tüm öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Açılış konuşmalarının ardından, 27. Bilim Olimpiyatları kapsamında eğitim alan 182 öğrenciden 25 öğrenciye altın madalya, 58 öğrenciye gümüş madalya ve 83 öğrenciye bronz madalya ile 2019 yılında düzenlenen bölgesel ve uluslararası olimpiyatlarda uluslararası arenada ülkemizi temsil eden ve dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

Bilim Olimpiyatları Ödül Töreninde İstanbul Rüzgârı

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında madalya kazanan 182 öğrenciden 64'ü İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kurumlardandı. Madalya dağılımı ise şöyle gerçekleşti: 13 altın, 20 gümüş ve 31 bronz. Madalya alan öğrencilerimizin 32'si ise İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Temel Bilimlerden Temel Fikirlere Projesi çerçevesindeki eğitimlerine devam ediyor. Bu öğrencilerimiz aynı zamanda Şehir Olimpiyat Takımında yer alıyorlar.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz temel bilimlere ilgiyi ve bu alanları tercih edebilecek yetenekli öğrencilerin sayısını artırmak için bilim olimpiyatları eğitimlerine önem veriyor. Bu çerçevede doğrudan eğitim verdiğimiz öğrencilerin 180'i merkezde 700'ü ilçelerde açılan sınıflarda eğitim alıyorlar. Bunların yanı sıra Temel Bilimlerden Temel Fikirlere Projemiz kapsamında olimpiyat çalışması yapmak isteyen okullarımıza rehberlik hizmeti sunuluyor.

Matematik alanıyla başlayan çalışmalarımıza geçen yıl bilgisayar, bu sene de fizik alanı eklendi. Öğretmen eğitimlerimiz ise hâlen devam ediyor. Eğitimleri tamamlayan öğretmenlerimiz okullarında ya da ilçe sınıflarımızda ders anlatarak öğrencilerimizi bilim olimpiyatlarına hazırlıyor.

11-02-202011-02-202011-02-202011-02-2020

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.