İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Sürecinde AR-GE Birimi

Öğrencilerimizi 2023 Vizyonu perspektifiyle bilim, kültür ve sporla tanıştırmak değişmeyen ve hep yeni kalan hedefimiz.
2023 Eğitim Vizyonu Sürecinde AR-GE Birimi

İl Millî Eğitim Müdürlüğü'müzün Tuna Salonu'nda düzenlenen AR-GE Birimi haftalık süreç yönetimi toplantısına İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Levent Özil ve AR-GE Birimi üyeleri katıldı. Toplantıda haftalık proje etkinlikleri, kültürel, akademik, sportif ve sosyal boyutlu çalışmalar üzerinde duruldu.

Bir İvme Kurumu

2023 Eğitim Vizyon Belgesi'ne dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, "2023 Vizyon Belgesinin üzerinden bir yıl geçti. Belge doğrultusunda birtakım pilot uygulamalar, iş birlikleri ve projeler söz konusu. Eğitimi sınıfla ve okulla sınırlamayan 2023 Eğitim Vizyonu'nda ev, müze, spor kulüpleri ve doğanın kendisi öğrenmenin çeşitli şekillerde vuku bulduğu ortamlar olarak karşımıza çıkar. Bu anlamda eğitimi, sadece okulla sınırlı görmeyen belgenin yayımlanmasının birinci yılında temel araştırma ve uygulamalı araştırma süreçleriyle ivme yaratan AR-GE'nin çalışmaları çok daha önemli bir hâle geliyor. Başta projelerimiz olmak üzere, hedeflerimizi ve uygulamalarımızı ileriye taşıyacak eğitim ekosisteminin oluşturulması öncelikli hedefimiz olmalı. Çünkü AR-GE eğitim süreçlerinin ve ortamlarının akademik, sosyal, kültürel, bilgi hazinesini geliştirmek amacıyla yürütülen çalışmaların bütünüdür." diye konuştu.

Hep Yeni Kalan Hedefimiz

Bu doğrultuda alınan kararların ve yapılan işin doğru algılanması gerektiğinin altını çizen Yazıcı, şöyle devam etti: "Geçen yıl olduğu gibi vizyon belgemizin ikinci yılında da ülkemizin 2023 Eğitim Vizyonu  hedefleri için hep birlikte çalışıyoruz. 2023 Vizyon Belgesi çoklu projelerle yaygınlık kazanıyor. Geçen yıla göre projelerimizde sadeleştirme, etkinleştirme ve birleştirme amacıyla birtakım düzenlemeler yaptık. İyi fikirlerin doğuşuna kaynaklık eden büyük heyecanımızla öğrencilerimizi bilim, kültür ve sporla tanıştırmak 2023 Vizyonu perspektifinde değişmeyen ve hep yeni kalan hedefimiz. 2023 Eğitim Vizyonu, Türkiye'nin eğitimde ihtiyacı olan paradigmayı belirliyor. Bu  süreçte vizyon belgemizin daha iyi anlaşılması gerekir. Artık insanların algılarının yönetilmesi diye bir şey de var. Yaptıklarımızı çok iyi bir şekilde tanıtarak okul ve kurumlarımıza güven tazelemeliyiz. Öngörülebilir hedefler demetiyle her gün daha iyiye anlayışıyla hareket etmeliyiz. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda zamanın ruhunu okuyan bir yaklaşımla kurumsal bir kültür oluşturmak daha fazla öğrenmeyi beraberinde getirecektir."

Toplantıda daha sonra 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda yapılan ve yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

25-10-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.