İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Çalıştayı

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Çalıştayı, Çarşamba günü Sabancı Öğretmenevi’nde yapılacak.
2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Çalıştayı

2023 Eğitim Vizyon Belgesi açıklandıktan sonra Türkiye’nin dört bir tarafında belgenin uygulanmasına katkı sağlamak için, eğitime dair sözü olan paydaşlar konuşmaya, değerlendirmeye ve fikir üretmeye başladı.

Bu kapsamda İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı, 16 Ocak’ta Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleştirilecek. Bilindiği üzere 2023 Vizyon Belgesinin temel amacı çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek.  2023 Vizyon Belgesinin detaylarını konuşmak için yola çıkan 2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Çalıştayı’nda Vizyon Belgesi’nde alan eğitim uygulamaları ve yürütülecek projeler ele alınacak.

Çalıştayın Amacı ve Katılımcıları

2023 Eğitim Vizyonu İstanbul Çalıştayı’nın amacı, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanmış olan 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde eğitimde yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili; yapılacak olan faaliyetlerin,  uygulamadaki farklılıkların tespiti, riskler, ihtiyaçlar ve önerilerin belirlenmesidir.”

Çalıştay,  şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük eden 2023 Vizyon Belgesinde yer alan 20 başlık ile konu başlıklarının içerdiği hedefleri kapsamaktadır. Çalıştayın katılımcıları, akademisyenler, İlçe/İl düzeylerinde öğretmenler, eğitim yöneticileri, maarif müfettişleri, veliler ve öğrencilerdir. Çalıştaya başlamadan önce 2023 Eğitim Vizyonuna ilişkin panel düzenlenecek.

Çalıştayın Yöntemi ve Çıktıları

Temel eğitimden, erken çocukluk eğitimine, orta öğretimden meslek tekniğine, özel eğitime, insan kaynaklarına dair eğitime dair tüm alanları içeren çalıştayda 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde yer alan başlıklar kendi içinde birbirine yakınlığına dikkat edilerek her birinin hedef kitlesi ve çalışma ortamları birbirinden farklı olan 9 grupta ele alınacak. Grup moderatörleri ve raportörleri grup içerisinde belirlenecek.

Çalıştayda beyin fırtınası yöntemi kullanılarak her bir grup üyesinin fikri alınacak. Sürenin verimli kullanılması için programa uyularak moderatörün yönlendirmeleri esas alınacak. Çalıştay üç oturum şeklinde gerçekleştirilecek ve raporun sunumu ile sonlanacak.

Çalıştay sonrası doldurulan formlar, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından raporlaştırılacak. Çalıştayda ortaya çıkacak fikirler İstanbul ve ülke adına eğitimin gelişmesinde ve 2023 hedeflerine ulaşılmasında önem arz ediyor. Bunun için elde edilen çalıştay çıktıları Millî Eğitim Bakanlığımıza değerlendirme raporu şeklinde sunulacak ve 2023 Eğitim Vizyonu’na katkıda bulunacak.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.