İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEME BAŞLAMA MESAJI

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ikinci döneminin başlaması vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İKİNCİ DÖNEME BAŞLAMA MESAJI

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönemine yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını milletçe birlik ve beraberlik içinde sarmaya çalışarak 20 Şubat Pazartesi günü itibarıyla başlıyoruz.

Son zamanların en büyük depremleri arasında kayda geçen bu felaket neticesinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Milletimizin acısını, tüm eğitim camiamızla derinden hissediyoruz.

Ülkemizin, geçmiş tarihlerde yaşadığı felaketlerde olduğu gibi bu acı günleri de millî birlik ve beraberlik ruhu içinde dayanışma ile aşacağına yürekten inanıyorum.

Büyük acılar ve kayıplar yaşadığımız bu günlerde Millî Eğitim Bakanlığımızın sağladığı tüm imkânlarla depremden etkilenen vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın yaralarını sarmak için gece gündüz demeden tüm gayretimizle yardımlaşma ve destek faaliyetlerine devam ediyoruz.

Şu an teyakkuzda olan devletimizin tüm kurumları gibi eğitim camiası olarak bizler de Bakanlığımızın öncülüğünde depremden etkilenen yerleşim bölgelerindeki çalışmaları yakından takip ediyor ve yardım çalışmalarına bizzat katkı sunabilmek amacıyla meslek liselerimiz, mesleki eğitim merkezlerimiz, halk eğitim merkezlerimiz, olgunlaşma enstitülerimiz, okullarımız ve tüm eğitim kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığımızın koordinesinde depremin yaşandığı ilk günden itibaren depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına ve arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek amacıyla 6 bin gönüllü öğretmenimiz ve AKUB ekibimiz bölgeye intikal etti.

Depremden etkilenen yavrularımıza psikolojik ilk yardım sağlamak amacıyla 70 kişilik psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz deprem bölgesindeki çalışmalarına başladı.

Yine çocuklarımıza psikososyal destek sağlamak üzere İstanbul Masal Okulumuz bölgede masal çadırları kuruyor. Gönüllü öğretmenlerimiz yaralı ve acılı ailelerimizin yaralarına bir nebze merhem olabilmek için oluşturdukları etkinlik ve aktivitelerde etkin rol üstleniyorlar.

Bakanlığımızın koordinesiyle deprem bölgesine gönderilmek üzere mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz, olgunlaşma enstitülerimiz ve halk eğitimi merkezlerimiz deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeleri üretiyor.

Mesleki ve teknik Anadolu liselerimizin ürettiği konteyner sınıflar, çadırlar ve kendi üretimimiz olan cnc router makinelerimizde ürettiğimiz oyuncaklar, uyku tulumları, giyim ürünleri, battaniyeler, bez bebekler, kuklalar, hijyen malzemeleri, sobalar ve günlük üretilen 60 bin ekmek öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin destekleriyle hazırlanarak deprem bölgesine gönderiliyor.

Deprem bölgesinde öğretmen, öğrenci ve personelimiz tarafından kurulan mutfaklarımızda depremzede vatandaşlarımıza üç öğün sıcak yemek imkânı sunuluyor.

Mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğretmenlerimiz depremden zarar gören okullarımızın elektrik tesisatlarının onarımını gerçekleştiriyor.

Milletçe tüm bu çalışmalarımızı hep birlikte artırarak ikinci döneme yaraları hızlı bir şekilde sarmış olarak girmeyi temenni ediyorum.

Eğitim yolculuğundaki faaliyetlerimizi şartlar ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarak gerçekleştirmeye çabalıyoruz.

Hiç şüphesiz milletçe yaşadığımız acı günleri atlatarak öğrencilerimizin sağlıklı bir okul ikliminde eğitim öğretime devam etmeleri tüm eğitim camiamızın gayretleriyle doğrudan bağlantılı. Zira okul iklimi, yeni dönemde de hepimizin ortak hassasiyetiyle gelişecek.

Bu çerçevede deprem bölgelerinden şehrimize gelerek eğitim öğretime başlayacak çocuklarımıza tüm imkânlarımızı seferber edecek, çok yönlü destekler sunmaya devam edeceğiz. Öğrenmeye, analiz etmeye ve meraklanmaya katkı sunan çalışmalarımızı hep birlikte ikinci dönem de sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz.

Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan mesleki eğitim, kütüphaneler, köy yaşam merkezleri, Eğitimle Yeniden Buluşturma Projesi, eğitimde fırsat eşitliği, okul öncesi eğitim, hastane sınıfları, Öğretmenlik Meslek Kanunu gibi birçok proje ve çalışmalarla ilham veren gelişim yolculuğumuzu, zor günleri hep birlikte omuz omuza atlatarak güçlü eğitim ailemizle beraber ikinci dönem de sürdürmeye devam edeceğiz.

İkinci dönem aramıza yeni katılan öğretmen, öğrenci ve velilerimizle daha güçlü bir eğitim ailesi olduk.

Bu vesile ile depremin ilk gününden itibaren gerek İstanbul'umuzda gerekse deprem bölgelerinde fedakârca çalışan öğretmenlerimize ve personelimize şükranlarımı sunuyorum.

Eğitime dair hedef ve hayallerimizi birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla çalışarak daha ileriye taşıyabilmek umuduyla...

 

                                                                                                

                                                                                                                                      Levent YAZICI

 

                                                                                                                        İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü

 

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.