İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Sergisi yapıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen İstanbul Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Sergisi İstanbul Erkek Lisesi bahçesinde yapıldı.
2015 Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Sergisi yapıldı.

Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Sergisi eğitim personelinin kurumlarında uygulayıp geliştirdikleri projeleri birbirleriyle paylaşmalarına ve birbirlerine model teşkil etmelerine imkân sağlamayı hedeflemekte. Bu bağlamda düzenlenen sergi; geliştirilen örneklerin kalitesini artırmayı, katılımcıların öğrenme fırsatlarını geliştirmesini sağlamakta.

2015 İstanbul Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı süreci resmi kurumlarımıza Şubat ayında duyuruldu. Başvurular istmem.com internet sayfası üzerinden alındı. Resmi okul ve kurumlara 10 kategoride poster sunum türünde başvuru imkânı tanındı.

Paylaşıma bu yıl toplam 1548 başvuru yapıldı. Başvuru süresi sonunda değerlendirme iki aşamalı olarak yapıldı:

İlk değerlendirme aşaması Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve eğitimcilerinden oluşan toplam 65 kişilik İl Değerlendirme Kurulu;
İkinci değerlendirme aşaması ise İl MEM yöneticileri, akademisyenler ve STK temsilcilerinden oluşan 30 kişilik İl Seçici Kurulu’nca yapıldı.

 Değerlendirmeler sonucunda toplam 100 örnek çalışmanın sergilenerek paylaşılması karara bağlandı.

Saat 10.00’da İstanbul Erkek Lisesi bahçesinde başlayan program öncesinde tüm hazırlıklar yapıldı. Gelişim Üniversitesi’nin sponsor olduğu etkinlik festival havasında geçti. Cuma günü akşam saatlerinde ve Cumartesi sabah erken saatlerde başlayan hummalı hazırlıklar program başlangıç saatine kadar tamamlanıp ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız, Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri, sergi alanında stantları tek tek gezerek Proje sahibi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden projeleri hakkında bilgi aldılar. Proje sahibi okulların ve katılımcıların birbirlerinin stantlarını ziyaret edip projeler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunması etkinliğin amacına ulaşması anlamında dikkat çekti.

Sergi alanı ziyaretleri sırasında Esenyurt Anadolu Lisesi öğrencileri mini bir konser ile etkinliğe renk kattı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa ev sahipliği yapan İl Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız; Geleneksel hale gelen “İstanbul Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı”na katılan tüm okullarımıza teşekkür etti. Güzel örneklerin yaygınlaşmasının önemine dikkat çekti.

Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli de böyle güzel bir etkinliğe ortak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Proje sahibi okullara plaket ve Eğitimde İyi Örnekler bayrağı verildi, hatıra fotoğrafları çekildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü Şube Müdürü Murat Adalı ve İyi Örnekler Komisyonu tarafından organize edilen program katılımcılara sunulan ikramlar ile sona erdi.


Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.