İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Yapıldı.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış töreni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN´ın  katılımlarıyla Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip lisesinde yapılan bir  törenle gerçekleştirildi.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Yapıldı.

Açılış Töreni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN,İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN,İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr.Muammer YILDIZ,İlçe Milli Eğitim Müdürleri,Öğretmen öğrenci ve çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşti.

Bugün ayrı bir mutluluğu yaşıyorum diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan " Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu Lisesi´nin yeni binası hayırlı olsun. Benim iki kızım da kız Anadolu imam hatip iken buradan mezun oldular" dedi.

Türkiye’nin, ülkenin ihtiyaçlarıyla ve eğitimin gerekleriyle hiçbir şekilde uyuşmayan 8 yıllık kesintisiz eğitim garabetini yaşadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adeta şah damarımızı kestiler. Şah damarı kesilen bir insan yaşayabilir mi? Nesli o hale düşürdüler. O zaman 600 bin imam hatip öğrencisi vardı. Bir anda bu sayı 60 bine düştü. Sabrın neticesinde şu anda imam hatiplerde okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 200 binin üzerine çıktı. Bunlar dayatmayla olmadı, zorlukla olmadı. Bir tarafta getirdiler kat sayı engelini koydular, bir tarafta imam hatipten çıkanlar istedikleri okula gidemesinler diye kat sayıyla önünü kestiler, bariyer oluşturdular. Kartal İmam Hatip’ten mezun olan evladım Boğaziçi Üniversitesi ’ne gidecekken gidemedi. Aynı şekilde kızlarım bu akıbete uğradı. Onlar da bu bariyere takıldı" dedi.

Erdoğan , "Bu gece, aslında süper hilal vardı. Biz de göreceğiz dedik, kalktık ama bulutlar üzerini örtmüştü. Göremedik. İnşallah süper hilallerle, geleceği hep beraber kucaklarız" dedi.

              Eğitim davası, her dönemde Türkiye’nin en öncelikli meselelerinden biri olmuştur.

Bugün de, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkanlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz..

Geçtiğimiz 13 yılda yapılan reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün eğitimde fiziki altyapı sorunlarını büyük ölçüde geride bırakılmıştır. Eğitime ve insana yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu biliyoruz. Bundan sonra imkanlarımızı ve enerjimizi eğitimde kalitenin artırılmasına ve teknolojik yenilenmeye teksif etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızdır.

Yeni Türkiye yolunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi biçimde hazırlamakta kararlıyız.

Bu düşüncelerle, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum."

Daha sonra 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın açılışı münasebetiyle, kendisinin de mezunu olduğu Kasımpaşa’da bulunan Piyalepaşa İlkokulu’ndaki törene katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Piyalepaşa İlkokulu’nda yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı vesilesiyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı. 1’inci sınıfın ilk dönemi hariç, ilköğrenimini Piyalepaşa İlkokulu’nda gerçekleştirdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  daha sonraki eğitim hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İmam Hatip Okulu’ndan mezun olduktan sonra, o dönemde İmam Hatip Lisesi mezunlarının üniversiteye girmesi engellendiği için ayrıca Eyüp Lisesi’nde de fark derslerini vererek lise diploması aldığını ve üniversiteye gittiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci velilerine de çocuklarına sahip çıkmalarını tavsiye ederek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok sayıda semt sakininin ve öğrenci velisinin katıldığı törende gerçekleştirdiği konuşmasının ardından Piyalepaşa İlkokulu’nun sınıflarını gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle yaptığı sohbette, onların yarının Türkiye’sinde önemli görevlere geleceklerini ifade ederek bunun için çok çalışmalarını, yılmamalarını ve azimli olmalarını tavsiye etti.

 

 

 

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.