127 Okul Sanatsal Etkinliklerde Buluştu
Güzel sanatlar liselerinde okuyan gönüllü öğrencilerimiz 127 okuldaki arkadaşlarına müzik ve resim alanında bilgi ve birikimlerini aktardı.Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı bir proje olan Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında, ilimizdeki güzel sanatlar liselerinin gönüllü öğrencileri, 127 okuldaki öğrenci arkadaşlarına yeteneklerine bağlı olarak müzik ya da resim alanında bilgi ve birikimlerini aktardılar.
Mesleki Eğitimi Güçlendirmek İçin
Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan projede, somut adımlar atılmaya devam ederken, bu kapsamda, Türkiye genelinde 1000 okulun öğrencilerinden müzik ve resim alanında yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrencilere destek vermek için çevrim içi etkinlikler düzenlendi.
Proje kapsamında ilimizde bulunan 127 okul BİLSEM, RAM, halk eğitim merkezleri, spor liseleri, güzel sanatlar liseleri ile eşleştirildi ve ortak çalışmalara başlandı. Bu çalışmalarda öncelik akran eğitimlerine verildi. Güzel sanatlar liseleri ile yapılan eşleştirmede proje çerçevesindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, öğretmenleri rehberliğinde kendi bölgelerindeki güzel sanatlar liseleri öğrencileriyle buluşması ön plandaydı.
Yapılan eşleştirmeler sonucunda önce proje kapsamındaki okullarımızda öğrenim gören müzik ve resim alanına ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerin talepleri alındı. Aynı zamanda güzel sanatlar liselerinde müzik ve resim alanında eğitim gören öğrencilerden de akran danışmanlığı yapmak isteyen öğrenciler belirlendi. Eğitim almak isteyen öğrenci ile eğitim vermek isteyen öğrenciler çevrim içi ortamda buluşturulmak üzere çalışmalara başlandı.
Haftada İki Gün Birer Saat
Güzel sanatlar liselerinde okuyan gönüllü öğrenciler, öğretmenlerinin gözetiminde, mart ve nisan aylarında ilimizdeki okulların eşleştirilmesinden sonra oluşturulan çevrim içi gruplarda, haftada iki gün birer saat, 1000 okul kapsamındaki öğrenci arkadaşlarına müzik ve resim alanında bilgi ve birikimlerini aktardılar.
Çalışmalar aracılığıyla öğrencilerin sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılan çevrim içi etkinliklerle sanatsal üretim yapar duruma getirilmeleri, bu çerçevedeki ürünlerin çevrim içi platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesi hedeflendi.
İlimizde proje ile ilgili çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı projenin hedeflerinden birinin de ilimizdeki 127 okuldaki öğrencilerimizin kültür ve sanat alanında yeteneklerini geliştirmelerine destek sunmak olduğunu kaydetti. Okullar arası dayanışma ve akran eğitimine dikkat çeken Yazıcı, bu amaçla ilimizdeki okulların eşleştirildiğini ve öğrencilerimizin öğrenci arkadaşları ile müzik ve resim alanında ortaklaşa etkinlikler yaptıklarını ifade etti.
Ödüllü Yarışmalar
Resim alanında etkinlikte yer alan öğrencilerden, program sırasında öğrendikleri bilgiler ışığında, serbest konulu ve serbest malzemeyle birer resim yaparak yarışmaya katılmaları beklendi.
Müzik alanında ise öğrenciler, etkinlikler sırasında öğrendikleri bir eseri görüntülü olarak seslendirip kaydederek oluşturdukları bireysel videolar ile yarışmaya katılabildiler.
Değerlendirmeye alınacak tüm eserler Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze ait Mesleğim Hayatım platformundan tüm öğrenci ve öğretmenlerle paylaşılacak. Dereceye giren eserler 24 Mayıs 2021'de https://mtegm.meb.gov.tr adresinde ilan edilecek.
Öğretmenlerden oluşan seçici kurulun seçimi sonucunda, müzik ve resim branşlarında birinci, ikinci ve üçüncü belirlenecek. Seçilen birinci öğrencilere birer dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü öğrencilere de birer tablet armağan edilecek. Ayrıca öğrencilerimize çevrim içi çalışmalarda rehberlik eden ürün veya eser ortaya çıkarmalarını sağlamış güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzce teşekkür belgesi düzenlenecek.