İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin Gelişim Süreci

Tasarım-Beceri Atölyeleri yaygınlaşıyor ve akademik katkılarla zenginleşiyor.
Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin Gelişim Süreci

Maltepe ECA Elginkan İlkokulu'nda TasarımTasarım-Beceri Atölyeleri açılışı için bir tören düzenlendi. Törende Türkiye'yi güçlü ve aydınlık yarınlara taşıyacak2023 Vizyon Belgesi'nin birinci yılında Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin gelişim süreci konulu bir panel yapıldı.

Programa İlçe Kaymakamı SayınMeftun Dallı, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin Aydoğdu, İl Millî Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Murat Gözüdok, ECA Elginkan Vakfı Başkanı Sayın Ali Erköse, Sabri Ülker Vakfı Başkanı Sayın Talat İçöz katıldı. İstanbul Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Fehime Nihal Kuyumcu ile İstanbul Tasarım-Beceri Atölyeleri İl Koordinatörümüz Dr. Filiz Gülhan konuştu.

Yetenek Kümeleriyle İlişkilendirme

Tasarım-Beceri Atölyeleri açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyelerinin ve bağışçıların açılış konuşmalarıyla devam etti. Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi'nde, "İlkokuldan başlayarak tüm öğretim kademelerinde okullara çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi için Tasarım-Beceri Atölyeleri kurulacaktır." ifadesi ile yer alır.

 Çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri için pilot uygulamada belirlenen ilkokul ve ortaokullarda kurulacak Tasarım-Beceri Atölyeleri; 21. yüzyıl becerileri ve yükseköğretim alanları ile ilişkili bilim, sanat, kültür, spor ve yaşam becerileri odaklı olarak değerlendirilerek 5 alanda 10 atölye türü ile temsil edilmektedir. Bütüncül bir yaklaşımla kurulan atölyelerle duygu, düşünce ve eylem dengesinin sağlanarak çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilerek geliştirilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır.

Yapılandırmacı Yaklaşım ve Çoklu Zekâ

"2023 Vizyon Belgesi'nin 1. Yılında Tasarım-Beceri Atölyeleri Gelişim Süreci" adlı panelde konuşan Prof. Dr. Fehime Nihal Kuyumcu, Tasarım-Beceri Atölyeleri'ninyapılandırmacı yaklaşım ve çoklu zekâ türleriyle ilişkisini, drama ve oyun çalışmalarının çocuklarımızın gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu açıkladı. Dr. Filiz Gülhan ise 2023 Vizyon Belgesi'ndeki önemli uygulamalardan biri olan Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin kurgusu, temel yaklaşımı ve felsefesini, İstanbul'da Tasarım-Beceri Atölyeleri'ne yönelik uygulamalardan hareketle açıkladı.

Panelde, Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin eğitim sistemimizdeki yeri ve değerinin çok yönlü olarak ele alındığı, ilgili tüm paydaşların desteğiyle önemli aşamalar kaydedilebileceği vurgulandı.

Daha sonra atölyelerin kurulması için bağışlarıyla katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdimi yapıldı.Okulda kurulumları yapılan Yazılım-Tasarım Atölyesi, Müzik Atölyesi, Salon Sporları, Yaşam Becerileri Atölyesi, Drama ve Eleştirel Düşünce Atölyesi ziyaret edildi. Protokol üyeleri ve hayırsever bağışçılar, öğrencilerin yaptıkları atölye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler öğretmenleriyle beraber atölyelerde yaptıkları çalışmalardan kısa örnekler gösterdi. Program, Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin hayırlı olmasına yönelik dilek ve temennilerle bitirildi.

25-10-201925-10-201925-10-201925-10-201925-10-201925-10-201925-10-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.