İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Sağlık Turizmi Çalıştayı

Mesleki ve Teknik Eğitimde Sağlık Turizmi Çalıştayı, Esenyurt Şehit Erol Olçok Kültür Merkezinde yapıldı.
Sağlık Turizmi Çalıştayı

Geniş katılımın olduğu Mesleki ve Teknik Eğitimde Sağlık Turizmi Çalıştayı, sağlık turizminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendi.  Çalıştayın açılışına Millî Eğitim Bakanlığı Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Sayın Mehmet Salih Canbal, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı katıldı. Ayrıca İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Paşali Beşli, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Serkan Gür, İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Zeki Karagülle ve konuyla ilgili çok sayıda akademisyen alana ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Sağlık Turizminin Önemi

Millî Eğitim Bakanlığı Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, “Öncelikle Mesleki ve Teknik Eğitimde Sağlık Turizmi Çalıştayı vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Türkiye’nin sağlık turizminde son yıllarda çok ciddi adımları oldu. Bugün, sağlık turizmi ile ilgili hangi stratejilerin izleneceği, ortak yürütülecek çalışmalarla mesleki ve teknik eğitimde yapabileceklerimiz gibi konuları konuşma fırsatı bulacağız. Yine çalıştaya katılan akademisyenlerimiz de sektörle ilgili gelişmeleri ve kendi tecrübelerini bizlerle paylaşacak. Şunu açıkça ifade etmeliyim: Bu çalıştay sayesinde ellerimizi, gönüllerimizi, birleştireceğiz, sağlık turizmi çıtasını yükseltmek için yoğun çalışmalar yapacağız. Buradan çıkacak görüşler, öneriler ve izlenecek yol haritaları ilerleyen dönemlerde birçok adımın temelini oluşturacak.” dedi. Canbal, konuşmasında çalıştayın organize edilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı ise sağlık turizminde yapılması gerekenleri irdelemek adına çalıştayı düzenlediklerini kaydetti. Mesleki ve teknik eğitimde sağlık turizmine yol haritası çizmek için çalışma başlattıklarını belirten Yazıcı, “Bu çalıştay sonucunda çözüm önerilerini bir rapor haline getireceğiz. Gittikçe artan ve stratejik hâle gelen sağlık turizmi konusunda ülkemizin imkânlarını değerlendirerek öne çıkmasının yolu alandaki teknik elemanlarla doğrudan bağlantılı. Bizler de bu amaçla kapsamlı iş birlikleri ile hareket ediyoruz. Katılımlarınız ve değerli katkılarınız için hepinize canı gönülden teşekkür eder, çalıştayımızın verimli geçmesini dilerim.” dedi.

Teknik Eleman İhtiyacı

İstanbul Üniversitesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle de termal tesislerde termal sağlık teknisyenliğinin önemini belirtti. Üsküdar Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, sağlık turizmi sektöründe teknik eleman yetiştirilmesi gerekliliğini vurguladı. İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel uluslararası piyasada sağlık turizminin önemini ve ülkemizde bu sektör için ortaöğretim düzeyinde bir eğitim verilmesinin sağlayacağı katma değere dikkat çekti.

Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu Başkanı Dr. Tevfik Yazan, sağlık turizmi hakkında bilgiler verdi. Sağlık ve eğitim sektörlerinde uzmanlaşan GH. Danışmanlık kurucusu Göksu Hasancık, ülkenin sağlık turizmi gelirini artırmak adına sağlık hizmetleri danışmanlığı dalında eğitimli yabancı dil yetkinliği olan insan gücünün çok önemli olduğunu vurguladı.

Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı bölüm şefi Emre Çoruh, kurumun bakanlığa önerdiği sağlık bakım hizmetleri alanı ve bu alana ait sağlık hizmetleri danışmanlığı,  termal sağlık bakımı,  ileri yaş bakımı dalları hakkında bilgiler verdi.

Gündem ve Sonuç

Mesleki ve Teknik Eğitimde Sağlık Turizmi Çalıştayında, sağlık turizmi ve sağlık personeli üzerine öneriler alındı. Sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının sağlık turizminde sektörel eğitim ihtiyaçları tespit edildi.  Sağlık turizminde eğitimin planlanması ile ilgili perspektifin değerlendirmesi yapıldı. Gruplar, sağlık turizmi eğitiminin sağlık alanına katkılarının çerçevesindeki görüşlerini paylaştı.

Mesleki ve Teknik Eğitimde Sağlık Turizmi Çalıştayı sonucunda hazırlanan raporda, mesleki ve teknik lise seviyesinde sağlık turizmi sektöründe hizmet verilmesi için yeni bir alan oluşturulmasının faydası vurgulandı.  Dolayısıyla sektörün bu alana ilişin talebinin olduğu ve söz konusu eğitim sürecinin yabancı dil eğitimiyle desteklenmesinin gerektiği konularında ortak görüş oluştu.

18-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-201918-02-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.