İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Otizmli Çocuklar Sanatla Gelişiyor

“Okullarda Yaratıcılık Atölyeleri” Projesi, 20 Mayıs Cuma günü Şişli’de  bir otelde yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.
Otizmli Çocuklar Sanatla Gelişiyor

“Okullarda Yaratıcılık Atölyeleri” Projesinin basın toplantısına katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, gelişimsel yetersizliği bulunan çocukların eğitimi konusundaki yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek, bu alanda İstanbul özelinde en güncel kurum, öğrenci, öğretmen sayılarını ve ileriye dönük yapılması planlanan çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

Tohum Otizm Vakfı’nın ev sahipliğiyle gerçekleştirilen projenin basın toplantısına,  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Tohum Otizm Vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin ve davetliler katıldı.

Tohum Otizm Vakfı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Okullarda Yaratıcılık Atölyeleri” isimli projeye ortaklaşa  imza attı.

Proje kapsamında İstanbul’un 4 ilçesinde gelişimsel yetersizliği bulunan çocukların tipik gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim aldıkları 12 okulda, müzik, resim ve seramik atölyeleri kuruldu. Bu sayede gelişimsel yetersizliği bulunan çocuklar ilk defa normal gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim görerek diyalog ve iletişim becerilerini sanat yoluyla geliştirme fırsatı elde ettiler. Proje boyunca 188 çocuğa eğitim verilirken, ailelerine de kaynaştırma eğitimi ile ilgili farkındalık seminerleri düzenlendi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, otizmin artış hızına dikkat çekti ve  “proaktif olarak yarını hedefliyoruz, özel eğitim alanında ne kadar proje yapılsa da az kalmakta bu anlamda seferberlik ilan etmeliyiz” dedi. Yelkenci, sözlerine “İnsanoğlu hep güzelliklerin ve güzel iletişimin peşinden koşmuştur. Bu atölyelerde çocuklarımız güzelin peşinden koşarken, gelişimlerini tamamlayacaktır” diye devam etti. Yelkenci ayrıca, “Okullarda Yaratıcılık Atölyeleri” projesi kapsamındaki başarılı kaynaştırma uygulamaları aracılığıyla otizm konusunda farkındalığın artacağına inandığını belirtti.

Yelkenci, “İstanbul´da 21 Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi , 40 Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi okulu, 8 Özel Eğitim Anaokulu bulunmaktadır. Önümüzdeki yıl bu alandaki okul sayımız 85 olacak. Bu okullarda 10 bin 972 öğrenci ve 11 bin’i aşkın öğretmen var” dedi.

Tohum Otizm vakfı Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, “Öncelikle ben de burada bir otizmli çocuk annesi olarak bulunuyorum. Sporun ve sanatın, oğlum Cem’in hayatına girmesiyle birlikte, hayatında nasıl fark yarattığını, iletişim problemlerini azaltma konusunda yardımcı olduğunu birebir gözlemlemiş bir anneyim. Bugün size sunduğum “Yaratıcılık Atölyeleri Projesi”ni bu düşünceyle hayata geçirdik. Gelişimsel yetersizliği bulunan; imkansızlıklar yüzünden yeteneklerini geliştirme ve sergileme fırsatı bulamayan 188 çocuğumuz, kurduğumuz sanat atölyelerinde hocaları eşliğinde yeteneklerini geliştirme fırsatı buldular.” şeklinde konuştu.

Haziran ayında, projeye katılan öğrencilerin eğitim süresince kazandıkları becerileri aileleri ve izleyicilerle paylaşabilecekleri konser ve sergi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

21-05-201621-05-201621-05-201621-05-201621-05-201621-05-2016

 

 

 

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.