İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Semineri

Müdürlüğümüzün AR-GE Birimi, iç eğitim programları çerçevesindeki seminerlerin ilkini İstanbul seminer salonunda gerçekleştirildi.
Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Semineri

İl Müdürlüğümüzde AB projeleri kapsamında Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) faaliyetinin süreçlerini tanıtmayı amaçlayan bir seminer programı düzenlendi. İl Müdürlüğümüzün İstanbulseminer salonundaki programa Strateji Geliştirme Biriminden İl Müdür Yardımcısı Levent Özil ve AR-GE birimi üyeleri katıldı.

Seminerde Erasmus+ Programı genel tanıtımının yanında, geçmiş yıllara ait istatistikler, Türkiye´deki başvuru sayıları hakkında bilgiler verildi. Seminerlerin ilerleyen aşamalarında önce e-Twinningportalı tanıtımı, e-Twinning Live ve TwinSpace kullanımı, ortak bulma (Uluslararası Veritabanları, e-Twinning ve Salto-Youth) anlatılacak. Ardından ise KA2 Yenilik ve İyi Uygulama için İşbirliği (Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Gençlik), KA3 - Politika Reformuna Destek (Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Gençlik), IPA Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı başlıklarında bilgilendirmeler yapılacak.

Hayatboyu Öğrenmeden Erasmus +Programına

Figen Sekin ve Ömer Faruk Metin tarafından verilen seminerde önce, Erasmus+ Programı altında devam eden program hakkında genel bilgiler sunuldu. Sekin, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2007-2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılı itibariyle sona eren Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında okul eğitimi alanında sağlanan hibe desteklerinin 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programına dönüştürüldüğünü aktardı. Ayrıca programın, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun bir şekilde farklı sektörler arasında iş birliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı hedeflediğini belirtti.Sekin, KA1 faaliyetininokul personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve okul personeline yurt dışında mesleki gelişim fırsatları içerdiğini ifade etti.

Erasmus+ Okul Eğitimi Faaliyetleri

 Ömer Faruk Metin ise, okul eğitim alanına özel olarak ise eğitimde kaliteyi artırmayı hedefleyen programın AB ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığının altını çizdi. Erasmus+ Okul Eğitimi faaliyetlerinin hedef kitlesinin en genel anlamıyla, okul eğitimine taraf olan kamu ya da özel kurum ve kuruluşlar ile bu kurumlardaki idareciler, eğitimciler/öğretmenler ve öğrencileri kapsadığını ifade etti.  Metin, öğrenme hareketliliği projesinin destek alanları, katılımcı kuruluşlar ve bireyler, konsorsiyum, Avrupa gelişim planı, planlanan faaliyetlerin türü, süresi, projeye sağlanan hibe destekleri başta olmak üzere projenin tüm detayları hakkında doyurucu bir sunum yaptı. 

Tecrübenin Önemi

Erasmus+ Programı altında okul eğitimi alanında hibe desteği sağlanan faaliyetler hakkında detaylı bilgiler içeren seminerde Levent Özil ise, tecrübelerinden hareketleBireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan faaliyetlerde göz ardı edilen hususlara değindi. Özil, programa başvuru sürecinin çok kolay olduğunu bundan dolayı da ilgili etkinlik çerçevesinde çok yararlı projeler geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca AR-GE birimindebulunan tüm öğretmenlerimizin proje hazırlama konusunda büyük bir başarı kazanacağına inandığını, herkesten proje başvurusu beklediklerini ve bu konuda ihtiyaç duyulan desteğin verileceğini belirtti. 

 

Oldukça verimli geçen seminere dinleyiciler de sorularıyla katkıda bulundu.

23-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.