İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KAYNAŞTIRMA VE BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI HERKESE ULAŞIYOR

Özel Eğitimde Kaynaştırma ve Bütünleştirme Uygulamaları Eğitimleri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri tarafından İstanbul'daki tüm ilkokul eğitim yöneticilerine ulaşıyor.
KAYNAŞTIRMA VE BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI HERKESE ULAŞIYOR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi Birimi ve Turkcell Dialog Müzesi öncülüğünde İstanbul'da bulunan otuz dokuz ilçedeki tüm ilkokul eğitim yöneticileri, Özel Eğitimde Kaynaştırma ve Bütünleştirme Uygulamaları eğitimiyle tanışıyor. Her on beş günde bir Çarşamba günleri Dialog Müzesi Konferans Salonu'ndan farklı ilçelerin konuk olduğu eğitim merkezinde yöneticiler, okulunda bulunan veya bulunması muhtemel kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamaları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Eğitim yöneticilerimize geçmişten günümüze kaynaştırma ve bütünleştirme uygulamalarını örnekleyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Dr. Hasan Hüseyin Selvi, öğrencilerimiz ile iletişim, eğitim ve öğretim kapsamında izleyecekleri yol haritasını da çizmeye çalışmaktadır. 

Bir Farkındalık Oluşturma

Eğitimlerde eğitim yöneticilerimiz ile bir araya gelen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şubesi Müdürü Gülşen Özee; eğitimlerin ilk basamağında ilkokul eğitim yöneticilerimizi ağırlamakla beraber ilerleyen süreçlerde farklı kademe ve türdeki okullarımızın yöneticileri ile de bu eğitimi buluşturacaklarını ifade etti. Bu eğitimle okul yöneticilerimizde bir farkındalık oluşturulduğunu belirten Özer, okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin de bu konuda içgörülerinin arttırılması gerektiğini vurguladı. Eğitimlere tüm ilçelerimizde ilkokul eğitim yöneticilerinin katılacağını yineleyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Anlamanın Yolu Deneyimlemekten Geçer

İlkokul eğitim yöneticilerimiz ile başlattığımız "Özel Eğitimde Kaynaştırma ve Bütünleştirme Uygulamaları" eğitimi sonrasında eğitimcilerimiz müze içerisinde bulunan görme engelli bireyler ile empati yapılmasını sağlayan "Karanlıkta Dialog" ve işitme engelli bireyleri ile empatiyi sağlayan "Sessizlikte Dialog" müzelerini ziyaret etmektedir. "Anlamanın yolu deneyimlemekten geçer" düşüncesiyle başlatılan müze deneyimi, eğitimcilerimizin bu müzeleri deneyimlemesi; bir engelli adayı olarak engelli bireylerin duygu ve düşüncelerini anlaması hedeflenmektedir. Müzenin asıl amacı görme ve işitme engellilerinin yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlamaktır. Karanlıkta veya sessizlikte herkes eşittir sloganıyla görme ve işitme engelli rehberler ile müzenin gezilmesi ve empati kuruması, yapılan etkinliğin önemini gözler önüne sermektedir. Olumlu düşünceler ile ayrılan eğitim yöneticilerimiz ile eğitimlerimiz Mayıs ayına kadar devam edecektir. 

 

05-01-202205-01-2022

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.