İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"İSTANBUL AKADEMİ" DERGİSİNİN 11. SAYISI YAYINLANDI

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yayınlanan "İstanbul Akademi" dergisinin 11. sayısı okurla buluştu. Derginin bu sayısının dosya konusu, vefatının 50. yılında olan Âşık Veysel.


2023 yılı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde "Âşık Veysel Yılı" olarak ilan edilmişti. Bu sayıyla okurlar, Âşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Âşık Veysel'i daha yakından tanıyacaklar.

11. sayı, "Benim Sadık Yarim" adlı romanda Âşık Veysel'in hayatını konu alan bir röportajla başlıyor. Röportajda yazar Aziz Erdoğan'a soruları Funda Özsoy E. yöneltiyor. Musa Günerigök, "Âşık Veysel Üzerine Notlar" başlıklı yazısıyla Âşık Veysel'e farklı bakış açıları sunarken; Veysel Şatıroğlu "Âşık Veysel'e Yolculuk" denemesi ve Vural Yıldırım, Âşık Veysel'in saz ve söz ustalığı hakkındaki yazısıyla dosyaya katkıda bulunuyorlar. İbrahim Akçay, "Dile Gelse Toprak" adlı şiiriyle; Tuğba Karagülmez "Sazın ve Sözün Ötesinde"; İsmail Zorba ise "Veysel Hallince" başlıklı yazılarıyla dergiye katkı sağlıyorlar.

Derginin ikinci röportajında Tuba Cebeci, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur ile metaverse ve eğitimin geleceği üzerine konuşuyor.

Dr. Gökhan Karaosmanoğlu, siber zorbalığı ele aldığı yazısıyla; Kadir Kakcı "Sucu Kemal" adlı Ege hikâyesiyle; Enes Çelik "Çok Hareketlilik mi? Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu mu?" başlıklı yazısıyla; Seda Karakaşoğlu "Özel Öğrenme Güçlüklerinde Erken Belirtiler ve Eğitsel Müdahale", Dr. Filiz Kara Bilgin "İstanbul'u Resmeden Yabancılar" adlı denemesi, Emine Sakarya'nın "Yavru Kuş" adlı şiiri, Dr. Seda Çarıkçı "Haklarıyla Yaşasın Tüm Çocuklar", ve Osman Çarıkçı "Okumak ve Yazmak Üzerine Hasbihal" başlıklı denemesiyle dergide yer alıyorlar.

Bir diğer röportajda Betül Demirci, Doç. Dr. Gamze Ilıcak'a yapay zekâ ve masalın ilişkisi, masalların çocuklar üzerindeki etkisi ve dijitalleşen dünyada masalların yerini almaya başlayan çizgi filmler hakkında sorular yöneltiyor.

İstanbul Akademi dergisinin 11. sayısı, Betül Coşkun'un, birçok kronik hastalığın önlenmesinden yaşam kalitesinin artırılmasına kadar olan olumlu etkileri bulunan "duyguların sağlıklı bir şekilde ifade edilmesi" konusundaki makalesiyle son buluyor.

 

Dergiyi okumak için tıklayınız. 

 

 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.