İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İSTANBUL AKADEMİ DERGİSİ EĞİTİM ÖZEL SAYISI ÇIKTI

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademileri koordinasyonunda çıkarılan İstanbul Akademi dergisinin 7. sayısı okuruyla buluştu.
İSTANBUL AKADEMİ DERGİSİ EĞİTİM ÖZEL SAYISI ÇIKTI

İnsanın kendini gerçekleştirmesinin yolunun eğitimden geçtiği düşüncesinden yola çıkarak "Eğitim Özel Sayısı" hazırlayan İstanbul Akademi dergisinin bu sayısında, öğretmen ve öğrenciler kadar veliler için de ufuk açıcı yazılar ve röportajlar yer alıyor.

Derginin bu sayısında eğitim dünyasının yakından tanıdığı Süleyman Beledioğlu ile sınav stresi ve sınav sonucuna göre tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar üzerine Hasan Özdemir konuştu. Davranış bilimleri uzmanı Dr. Banu Gökcül ise sınavın bir uzantısı olan motivasyon üzerine Dr. Serkan Demir'in sorularını yanıtlarken, Kübra Tetik de Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bedel ile  kariyer rehberliğinin önemi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Mine Karahan'ın "İstanbul'da Öğretmen Olmak" üzerine aday öğretmenler ile konuşarak hazırladığı soruşturma, derginin bu sayısını zenginleştirdiği gibi; Demet Sakarya, Gülhan Tuba Çelik, Nilüfer Turhan ve Funda Özsoy Erdoğan hikayeleriyle;  İlhan Kurt, Serdar Arslan, İbrahim Akçay ve Gülşen Funda ise denemeleriyle ilimin ilham kaynağının sanat olduğunun altını çizdi.

"Eğitim Özel Sayısı"nda Betül Coşkun sınav kaygısını, Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu geleceğin mesleklerini, Dr. Oktay Aydın da yetenekten kariyere yapılan yolculuğu anlattılar. Dr. Kader Arkan Sezgin  özel yetenekli öğrencilerin tanılanması sürecini yazarken, Enes Çelik bireysel farklılıklarla öğrenmenin incelikleri üzerinde durdu. Dr. Özge Karaevli ve Nurcihan Aslan yazılarıyla okul öncesi eğitimin önemini bizlere hatırlattılar. Dr. Filiz Kara Bilgin'in sanat eğitiminin diğer disiplinler ile ilişkisini anlattığı yazısının ardından, Vural Yıldırım müzik eğitiminin bireyin kişilik gelişimine katkılarını yazdı.

Ayşin Kahramantekin, doğa zekasına dikkatleri çekerken Dr. Selçuk Osmanoğlu ise 1921 yılında gerçekleşen Maarif Kongresi'ni anlattığı yazısı ile  ülkemiz için eğitim davasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Şirin Şükran Aydınlıoğlu'nun etkin eğitim ve kaliteli yönetim ilişkisinin altını çizen yazısını Seda Karakaşoğlu'nın dikkat eksikliği ve hiperaktivide bozukluğunu anlattığı yazısı takip ediyor. Ayrıca Zeynep Bodur'un İŞKUR'dan  yararlanmak isteyen engelli bireylere yol gösterici nitelikteki yazısı da kariyer rehberliğinin bir uzantısı olarak mutlaka okunmalı.

 "Eğitim Özel Sayısı"ndaki zengin içeriği ile dikkati çeken İstanbul Akademi dergisinin eğitim adına farkındalık oluşturan 7. sayısına ulaşmak için tıklayınız. 

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.