İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLK ÖĞRETMEN AKADEMİSİ

İlk Öğretmen Akademisi, öğretmenlerimizin farklı öğretim yöntem ve teknikleri kullanarak öğrenme-öğretme süreçlerini zenginleştiriyor.
İLK  ÖĞRETMEN AKADEMİSİ

İlkokullarda görev yapan öğretmenlerimizin kendilerini hem akademik olarak zenginleştirmeleri hem eğitim öğretim çalışmalarında ihtiyaç duyacakları noktalarda birikimlerinin güçlendirilmesi amacıyla akademi eğitimleri planlandı. Çevrim içi olarak düzenlenen eğitimlerde öğretmenlerimiz her hafta farklı konu ve konuklarla bir araya gelerek alandaki yeni gelişmeleri, yeni yöntem ve teknikleri, yeni yaklaşımları yakından takip etme imkânı buldular.

Eğitimler özellikle öğretmenlerimizin uzaktan öğretim yaparken derslerine adapte edebilecekleri eğitim uygulamalarını da içerdi.

Öğrenme süreçlerinde eğitsel oyunlar ve önemi, dijital okur-yazarlık, beyin ve öğrenme, çocuk hakları eğitimi, yaratıcı yazma teknikleri, yeni dönemde ölçme ve değerlendirme, oyun drama ve etkinlikler, beceri temelli sorular ile ölçme değerlendirme, düşünme becerilerini geliştirme uygulamaları, ilkokulda STEM uygulamaları eğitimi alan öğretmenlerimiz aldıkları eğitimleri okullarına yansıtacak ve öğrencileri için farkındalık oluşturacaklar.

İlk Öğretmen Akademisi Atölye Çalışmaları

İlk Öğretmen Akademisi tüm çalışmalarını atölyeler şeklinde planladı, öğretmenlerimizin ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda derinlemesine eğitim almalarını sağladı 

İlkokullarda STEM Uygulamaları Eğitimi Atölyesi

STEM felsefesini anlamak, öğrencilerimizin disiplinler arası uygulamalarla kalıcı öğrenmeler gerçekleştirmelerini sağlamak, müfredatta yer alan kazanımları kullanarak STEM felsefesine uygun hazırlanmış ders planı örnekleri incelemek ve ders planları oluşturmak amacıyla planlandı. Atölye sonrasında tüm sınıflar düzeyinde STEM planları oluşturularak okullarda uygulanmaya başlandı. 

İlkokullarda Mandala ve Zentangle Eğitimi Atölyesi

Sanatçı Banu Öztürk tarafından verilen eğitimlerde, mandala ve zentangle teknikleri öğretilmiş ayrıca uzaktan eğitimde öğrencilerin çizim becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıldı.

Bir İstanbul Bin Bir Evliya Çelebi Atölyesi

Günümüz dünyasında kültür aktarıcısı rolü olan öğretmenin İstanbul'u, bu muazzam hazineyi, geleceği inşa edecek olan çocuklara iletme sorumluluğunun bilinciyle; Evliya Çelebi ve İstanbul'dan yola çıkarak kültürümüzün kıymetlerini kaynak alarak, öğretmenin sınıfta çocuğa kültürel akarımı nasıl yapabileceği ile ilgili bir deneyim sunuldu. Atölyede eğitsel materyal, sınıf içi ve dışı etkinlik örnekleri paylaşımı yapılmış, hikâye kurma, hikâye anlatıcılığı süreçleri ile öğretmenin uzaktan web 2.0 araçlarını da kullanarak bir şehrin kültür, tarih hazinesini sunması sağlandı.

İlkokulda Drama Eğitimi ve Drama İle Ders Tasarımı Atölyesi

6 haftalık atölye çalışmasında; drama eğitiminin ne olduğu, sınıf öğretmenliği sürecinde drama yöntem ve teknikleriyle ders işlemenin önemi, drama eğitiminde kullanılan yöntem ve teknikler öğretildi Katılımcı öğretmenler drama tekniklerini kullanarak ders planları yaptı ve sınıflarında kullandılar.

İlkokulda Çevrim İçi Drama Atölyeleri

Türkiye'de ilk defa öğretmenlerin çevrim içi olarak 8 farklı alanda drama il ders tasarımları yapabilecekleri, drama yöntem ve tekniklerini müfredattaki ders kazanımları ile ilişkilendirebilecekleri ve uygulamalara katıldıkları atölye eğitimleri düzenlendi.

Atölyeler drama ile hayat bilgisi dersi, drama ile Türkçe dersi, drama ile matematik dersi, drama ile müzik dersi, drama ile görsel sanatlar dersi, drama ile çocuk edebiyatı, drama ile müze eğitimi olarak düzenlendi ve 200 öğretmenimiz eğitim aldı.

Söyleşiler

Öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında oyuncu Açelya Akkoyun ile motivasyon; Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında psikolojik danışman Tuna Şahsuvaroğlu ile sınıflarımızdaki nöroçeşitlilik; psikolog Yeliz Arda ile uzayan küresel salgın süreci ve yeni normale uyumda psikolojimiz; Dr. Kader Arkan Sezgin ile sınıflarımızdaki özel yetenekli çocuklar ve bilim sanat merkezleri süreçleri üzerine söyleşiler yapıldı.

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.