İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Fikrine Sahip Çık

İl Millî Eğitim Müdürlüğü'müz ile Destek Patent A.Ş. arasında Fikrine Sahip Çık Projesi protokolü imzalandı.
Fikrine Sahip Çık

Millî Eğitim Bakanlığımız, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında fikri mülkiyet kapsamında, patent, faydalı model, marka ve tasarımını ana tema olarak belirledi. Bu konuda öğrenci ve öğretmenlerimizde farkındalık oluşturmak için de önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediyor. Meseleyi planlı bir şekilde ele alan Bakanlığımız bu eğitim öğretim yılı sonunda 150'si Bilim ve Sanat Merkezi, 100'ü mesleki ve teknik eğitim olmak üzere 250 patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilini almayı hedefliyor.

Marka, Patent ve Tasarım Kültürü

Hiç şüphesiz bu hedef doğrultusunda temel eğitim ve ortaöğretim seviyesinde bir kültür oluşturmak, bunu eğitim ortamlarımız başta olmak üzere hayatın her alanında yaygınlaştırmak sadece bu seviyelerde önemli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamayacak, aynı zamanda yükseköğretimdeki kültürü de güçlendirecektir.

Bilindiği üzere bir ülkenin ekonomisinin büyümesindeki en önemli göstergelerden birisi, o ülkenin fikri sınai haklar alanındaki yatırımlarıdır. Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Özellikle de buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan gençlerimizin gerek Türkiye'de gerekse dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Bu çerçevedeki çalışmalarını sürdüren İl Millî Eğitim Müdürlüğü'müz Destek Patent A.Ş ile Fikrine Sahip Çık Projesi'ni hayata geçirdi. Müdürlüğümüzdeki proje protokolünün imza törenineİl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Yamankaradeniz,Strateji Geliştirme Şube Müdürümüz Sayın Timur Tuğral, Proje Koordinatörü Büşra Saygın, Destek Patent Proje Sorumlusu Sinem Kutay katıldı.

Patent Başarı Yönetimi

Fikrine Sahip Çık Projesi, eğitim kurumlarımızda sınai haklar bilincini ve patent okuryazarlığını artırarak, Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında verilecek eğitimlerle gençlerimizhem buluş yapmaya teşvik edilecek hem de buluşlarını nasıl koruyacaklarını öğrenecekler.

Eğitim ortamlarımızda patent tescilini AR-GE'yi ve inovasyon çalışmalarını yaygınlaştıracakprojeyle, marka, patent, tasarım başlıklarını kapsayan fikri sınai haklar alanında Destek Patent A.Ş tarafından bir dizi eğitim faaliyeti düzenlenecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müze bağlı okullarda görevli olan ilgili bölüm öğretmenlerimiz bu eğitimleri aldıktan sonra öğrencilerimize verecekleri eğitimlerle fikri mülkiyet kültürünün oluşumuna da katkı sunacaklar.

Pek çok yeniliği içeren Fikrine Sahip Çık Projesi eğitimlerinde sınai haklar üzerine dikkat edilmesi gerekenler, patent başarı yönetimi, markalara ilişkin güncel konular, patentte başarı yöntemi ile taklitle mücadele konularında bilgi ve deneyimler paylaşılacak. İmzalanan protokol dâhilinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde 380 okulda, 380 öğretmenimize gerekli eğitimler verilecek.

Protokol imza töreninde ayrıca patent ve faydalı modelde yaşanan son gelişmelerin konuşuldu, taklitle mücadelenin nasıl gerçekleşeceği ve patentte başarının nasıl sağlanacağı konusuna temas edildi.

13-11-201913-11-201913-11-2019

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.