İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Bilim Olimpiyatları Yaygınlaşıyor

Fuar kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Bilim Olimpiyatları Nasıl Yaygınlaştırılır?” başlıklı panelde,  Moskova’da düzenlenen “Metropol Şehirler Olimpiyatı”nda büyük bir başarıya imza atan İstanbul Bilim Olimpiyatları Takımı temsilcileri konuştu.
Bilim Olimpiyatları Yaygınlaşıyor

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yurt içinden ve dışından 800 yayıneviyle sivil toplum kuruluşu yer alıyor. İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğünün de katıldığı fuar, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fuar kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen “Bilim Olimpiyatları Nasıl Yaygınlaştırılır?” başlıklı panelde,  Moskova’da düzenlenen Metropol Şehirler Olimpiyatı’nda büyük bir başarıya imza atan İstanbul Bilim Olimpiyatları Takımı temsilcileri konuştu. 

Dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin yöneticiliğini İstanbul Bilim Olimpiyatları Takımının liderliğini üstlenen Murat Yoğurtçu yaptı. Murat Yoğurtçu, öğrencileri temel bilimlere yöneltmek bakımından bilim olimpiyatlarının çok önemli olduğunu söyledi.

Çok Çaba Sarf Ediyoruz

Murat Yoğurtçu, İl Millî Eğitim Müdürlüğünün Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi kapsamında ve İstanbul Öğretmen Akademileri Bilim Olimpiyatları Enstitüsü çatısı altında yürütülen faaliyetlere işaret ederek, “Bilim Olimpiyatları Takımımızın çalışmaları her geçen gün daha nitelikli hale geliyor. Öğrencileri matematik, fizik, kimya başta olmak üzere temel bilimler alanına yönelten en önemli unsurlardan biri takım çalışmasıdır. Takımımızın Moskova’daki başarısı bilim olimpiyatları faaliyetlerinin daha çok desteklenmesi ve diğer süreçlerin geliştirilmesi açısından oldukça önemli…” diye konuştu. Murat Yoğurtçu temel bilimler alanında yol alınması gerektiğine işaret ederek, “Bu meyanda bizi hedefe götürecek tek yöntem bilim olimpiyatları değil. Çalışmalarımıza yeni yol ve yöntemler ilave ederek devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Önce Medeniyet Sonra Matematik

Bilim Olimpiyatları Enstitüsü danışmanlarından Prof. Dr. Mehmet Hamitoğlu, medeniyetlerin bütünlüklü olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti: “Köklerine bağlı tarihine sahip çıkan bir nesil yetiştirmedikçe bilim ve matematikte ilerlememiz mümkün değildir. Önce medeniyet gelir sonra matematik. Shakespeare olmasa Newton olmazdı, Puşkin olmasa Kolmogorov olmazdı.”

Bilim Olimpiyatlarının Kıymeti

Hem enstitüye hem de bilim olimpiyatlarına katkı sunan Prof. Dr. Recep Dimitrov ise eğitim sistemi bakımından bilim olimpiyatlarının önemine dikkat çekerek,  “Bilim Olimpiyatlarının amacı bilim adamı yetiştirmektir. En önemli fonksiyonlarından biri eğitim sistemindeki eksikleri ve yanlışları ortaya çıkarmak olan bilim olimpiyatlarının kıymeti anlaşılamadı.” dedi.

Şehrimizin olduğu gibi ülkemizin de Bilim Olimpiyatları Millî Takımında olan Nurullah Giray Kuru ve Alkın Kaz ise bilim olimpiyatlarının kendilerine neler kazandırdığını anlatarak, tecrübelerini paylaştılar. Nurullah Giray Kuru olimpiyat çalışmaları süresince problem çözme becerilerinin çok geliştiğini, akademik hayatımızın ötesinde hayatın her alanında karşılaşılan problemler karşısında daha güçlü olunduğunu söyledi. Alkın Kaz ise, analitik düşünme becerisini çok geliştirmesi bakımından her öğrencinin başlangıç düzeyinde bile olsa bilim olimpiyatlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Kitapseverlerin yanı sıra birçok öğretmen, öğrenci yazar ve akademisyenin de takip ettiği program soru cevap kısmıyla sona erdi.

15-11-201815-11-201815-11-2018

Binbirdirek M.İmran Öktem C.No1 Eski Adliye Binası Sultanahmet/Fatih/İSTANBUL - (0212) 384 34 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.